Wedstrijd van de Week: SCG’18 – Nooit Gedacht

DEN BOSCH – SCG’18 tegen Nooit Gedacht is een onverwachte, vroege ‘topper’ en daarom onze Wedstrijd van de Week. Zowel de Gestelse als Geffense ploeg is begonnen met 6 punten uit 2 duels en dat is met name opvallend omdat ze de afgelopen twee seizoenen allebei voornamelijk in het rechterrijtje te vinden waren. We blikken vooruit met beide trainers, Koen Wissing en Henry van der Linden.

SCG’18 won moeizaam met 2-1 van RKTVC en afgelopen zondag ruim (0-4) bij DSC. Nooit Gedacht heeft zelfs nog geen tegentreffer hoeven te incasseren. Het versloeg Alem met 0-2 en vorige week werd, in naar eigen zeggen een galavoorstelling, ODC met 5-0 van de mat geveegd. De 7 goals van Nooit Gedacht zijn gemaakt door 7 verschillende spelers en ook bij SCG zijn de doelpuntenmakers goed verdeeld, al is Boyd van Dijk – dankzij zijn twee treffers van afgelopen zondag – wel de clubtopscorer.

Favoriet?
Wie zondag de favoriet is, vind Wissing moeilijk te zeggen: “Kijkend naar het verleden (zie onderstaand, red.) is de stand gelijk. Maar daar moeten we niet naar kijken. We zijn allebei goed gestart aan de competitie, maar zo vroeg in het seizoen valt daar natuurlijk nog maar weinig over te zeggen.” Ook zijn collega durft geen favoriet aan te wijzen: “Dat laten we aan anderen. Ik ken het huidige SCG niet zo goed, maar uit het verleden weet ik nog dat ze altijd een goede ploeg hebben staan. En in Gestel is het ook altijd lastig winnen.”

De Bossche trainer van Nooit Gedacht verwacht een open wedstrijd: “Met twee ploegen die wel willen aanvallen. Het is voor nu toch de nummer 1 tegen 2. Dat brengt, hoewel nog zo vroeg in het seizoen, toch iets speciaals met zich mee.” Wissing kijkt met plezier terug op de eerste twee competitiewedstrijden: “Zoals ik eerder al aangaf zie je dat wij stappen hebben gemaakt in volwassenheid. Dat resulteerde er tegen RKTVC in dat we de wedstrijd in de slotfase nog naar onze hand zetten.”

Boven stand?
Onze vraag of de clubs misschien wel boven hun stand leven, vindt Wissing een bijzondere: “Zeker na 2 wedstrijden. We hebben 6 punten en dat is lekker, maar het seizoen is nog heel lang. Er staat een groep met vertrouwen en we gaan er zondag weer opnieuw ons uiterste best voor doen om de punten in huis te houden en de supporters een mooie wedstrijd te geven. Als we daarna op 9 staan, is dat super. Staan we op 6, dan is er nog altijd geen man overboord.”

Ook Van der Linden legt de lat niet te hoog. Hij is allang blij met de goede competitiestart: “We zijn natuurlijk een onbekende in deze competitie. De staf heeft er constant op gehamerd bij die gasten om dit zware seizoen goed te beginnen. So far, so good, zeg maar. Maar uiteindelijk wil dit voor de lange termijn helemaal niets zeggen natuurlijk, het seizoen duurt nog lang. Eerst zondag maar eens afwachten, maar deze 6 punten hebben we in ieder geval al.”

Historie
Hoewel de clubs niet eens zo ver van elkaar verwijderd zijn, stonden Nooit Gedacht en SCG’18 pas één seizoen eerder tegenover elkaar. In 2019-2020 werden beide ontmoetingen door de thuisspelende club gewonnen.

3 november 2019 (3e klasse D)
Nooit Gedacht – SCG’18  4-2
(Lars Hendriks 2x, Thijn Vos, Michael van de Heuvel – Luuk van Loon, Mike van Lijssel)

1 maart 2020 (3e klasse D)
SCG’18 – Nooit Gedacht  2-1
(Dennis van Nistelrooij, Kaj de Visser – Frank van Herpen)

Geef een antwoord