Elf vragen aan… Julius Emmanuel

VUGHT/ROTTERDAM – Een van de meest in het oog springende spelers van Zwaluw VFC is misschien wel Julius Emmanuel. De flamboyante linker aanvaller, afkomstig uit de eigen jeugd, komt iedere week op en neer uit Rotterdam om zich in te zetten voor zijn club. 073voetbal legde hem deze week onze elf vragen voor.

Naam: Julius J. Emmanuel.
Geboren: 8 februari 2000.
Club(s): Zwaluw VFC, sinds 2011.
Positie: Linksbuiten.
Dagelijks leven: Ik woon op mezelf in Rotterdam, waar ik International Event Management studeer. Ik ben in mijn vrije tijd veel bezig met social media, content maken voor mensen, dansen en filmpjes posten.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is dribbelen en mijn snelheid. Ik heb het vermogen om tegenstanders voorbij te gaan in 1 op 1-situatie. Mijn zwakste punt is terugschakelen om mee te verdedigen. Ik doe het wanneer het echt nodig is natuurlijk wel, maar niet consequent.
 2. Kunst- of natuurgras: Honderd procent kunstgras. Op ons niveau heb ik nooit een goed grasveld gezien… Alleen bij Schijndel misschien. Ik denk dat we als team ook beter spelen wanneer we op kunstgras spelen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Witte voetbalschoenen, gewoon omdat wit overal bij past. Het hangt dus af van het tenue wat we dragen. Het is voor mij heel belangrijk dat de voetbalschoen bij het tenue past.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het zwarte uittenue van Zwaluw vind ik wel heel mooi. En het thuistenue van ODC. Ook al haat ik de club, maar ik moet wel zeggen dat hun tenue wel mooi is.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er wel heel veel, maar mijn debuut voor Zwaluw 1 vond ik wel het mooist. Dat was thuis tegen Haarsteeg en we stonden met 2-1 achter. Ik werd de laatste 15 minuten gebracht en maakte na 10 minuten de 2-2.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb niet echt een grote blunder gemaakt, maar ik word vaak beschreven als iemand die zijn mond niet kan dichthouden tegen de scheidsrechter. Waarschijnlijk komt 90 procent van mijn gele kaarten niet uit een overtreding, maar wegens commentaar op scheidsrechter.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik denk dat al mijn teamgenoten mij zullen noemen, maar ik vind Ruben Taks ook opvallend. Hij kan heel grappig zijn in de kleedkamer, heeft altijd een goed humeur en is een geweldig persoon om in het team te hebben.
 8. Voetbalhumor: Elke keer dat iemand jarig is, stuurt Otis (Lalihatu, red.) een gephotoshopte foto van een voetballer die op die persoon lijkt met zijn gezicht erop in de WhatsApp-groep van het team. Daar kunnen we altijd hard om lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden met Zwaluw wil ik heel graag. En dat is ook een van de redenen waarom ik dit jaar bij Zwaluw bleef. We hebben een hele goede trainer en het team is nu sterk genoeg om voor het kampioenschap te strijden.
 10. Beste speler uit de regio: Tot nu toe is Jaouad Chraou de beste speler waar ik ooit tegen heb gespeeld. Ik heb geen idee waar hij nu speelt (UDI’19, red.), maar twee of drie seizoenen geleden stond ik tegenover hem toen hij nog bij Real Lunet voetbalde. Bij Zwaluw vind ik Tommy Kreté ook echt een geweldige voetballer. Ik train elke week met hem en denk dat hij zoveel vermogen heeft om een van de besten te zijn.
 11. Opvallendste regioclub: TGG begon heel sterk vorig seizoen. Dit jaar komen we ze helaas niet meer tegen, maar ik denk dat Zwaluw het meest opvallend wordt dit seizoen. We verwachten veel van onszelf. Als we goed samenwerken, kan het dit seizoen iets moois opleveren.
Foto: Frank van Engelen

Geef een antwoord