Jubilerend Engelen verliest van NAC

ENGELEN – Dit weekend geen competitievoetbal voor FC Engelen. De derdeklasser kreeg vrijdagavond een tegenstander van heel ander kaliber tegenover zich. In het kader van het 50-jarig bestaan van de Engelense voetbalclub was eerstedivisionist NAC Breda de opponent op sportpark Engelerhart.

Al enkele maanden geleden was de vriendschappelijke wedstrijd afgesproken. Beide partijen besloten echter hun kaken op elkaar te houden, om een al te grote opkomst te voorkomen. “Er waren zo’n duizend toeschouwers”, weet Anthony Lurling. “Allemaal leden en genodigden. Vooraf hadden 600 volwassenen een kaart bemachtigd en de jeugd van FC Engelen mocht zo naar binnen.”

Lurling, normaliter assistent op de bank bij NAC, nam het met zijn spelersgroep nu op tégen zijn andere werkgever. “De hele week ging het er al over, binnen de staf van NAC”, lacht hij. “Toen bekend werd gemaakt welke spelers  vrijdagavond zouden gaan spelen, werd er gekscherend gezegd: niet vertellen, Anthony luistert ook mee.” Op Seuntjens, Haye en doelman Olij na stond het volledige basiselftal van de Bredanaars aan de aftrap tegen Engelen. “Prachtig voor onze jongens”, vindt Lurling. “Benji Verhoeven speelde bij ons vorig jaar nog voornamelijk in het tweede, maar stond nu in de basis tegenover Mario Bilate. En Junior van Beers, onze rechtsback, moest het opnemen tegen Kaj de Rooij, die vorig jaar nog door NAC werd gekocht voor 500.000 euro.”

Vrije dag verdienen
Logischerwijs bleek Engelen een maatje te klein. Het werd 0-8 en daar had Lurling wel vrede mee. “Na dertien minuten was het al 0-3. Toen was ik wel bang het een hele grote uitslag zou worden. Maar daarna hebben we stukken beter verdedigd.” Halverwege was het nog steeds 0-3 en in de tweede helft maakte NAC er dus nog vijf. “Ze konden een vrije dag verdienen als ze 10 goals zouden maken, dus die gaven wel gas”, lacht Lurling, die na afloop het bier rijkelijk zag vloeien tijdens de aansluitende feestavond. “Het was echt een topavond”, sluit hij samenvattend af.

Foto’s: Henk van Esch

Geef een antwoord