Weekendoverzicht: verdriet verdrinken

DEN BOSCH – Het was een weekend van een aantal Oktoberfesten bij dorpsverenigingen, veel doelpunten, ruime zeges en de nodige wedstrijden tussen regioclubs. Een mooie voorbode op volgende week, wanneer er nog meer echte derby’s op het programma staan. We gaan alle competities, van hoog tot laag, weer even langs.

In de hoofdklasse verloor OJC op zaterdagavond met 0-1 van Nuenen. Opvallend genoeg was Julian Belle, die aan het begin van het seizoen nog in Rosmalen meetrainde en -speelde, de matchwinner voor de bezoekers. OJC moet even een stap terugdoen in de titelstrijd. Voor Nemelaer geldt dat zeker niet. In de 1e klasse C is die club, met 7 punten uit 3 duels, goed begonnen. Dit keer werd Erp in eigen huis verslagen: 3-2. Nick Vugts, Gijs van Baast en Kevin van Kempen trokken de zege over de streep.

In 2F was het niet bepaald de dag van onze regioploegen. Alleen CHC kon de volle winst behalen. Op bezoek bij het Prinses Irene van Erik Meulendijk werd het door doelpunten van Nick van Bijsterveld, Jean-Claude van Aanholt en Anouar Hadouir 2-3. Emplina stond dankzij Olav van Boxtel en Said Ali Hussein al vroeg met 2-0 voor, maar zag Vianen Vooruit in de laatste minuut op gelijke hoogte komen. Real Lunet verloor in eigen huis met 3-4 van Heeswijk (doelpunten Enes Sonay, Djordi Meerveld en Faysal el Gharmati) en laagvliegers Helvoirt en EVVC verloren van de twee ploegen die samen met CHC koploper zijn. Helvoirt moest het verdriet verdrinken tijdens het Oktoberfest, want het kreeg een pak slaag van DAW (2-6, eretreffers van Rico de Laat en Jeroen de Bever) en EVVC verloor met 0-2 van Volharding. Bij EVVC staat Dilan Heurkens – die eerder nog aangaf te stoppen, maar bij gebrek aan een geschikte keeper toch weer is teruggekeerd – onder de lat, maar hij kan de Vinkelse nederlagen nog niet voorkomen.

Verdediger beslissend
Dan door met de 3e klasse B, waarin FC Engelen speelde met Baardwijk. Het werd 5-0 dankzij Twan Passon (2), Dylan Domingues, Quinten Vorstenbosch en Sam de Schepper. Ook Nieuwkuijk had een doelpuntrijke middag. Op bezoek bij hekkensluiter RWB werd het 2-6. Roy de Vaan tekende voor twee treffers, Sven Janssen, Rick van Buul, John van Dommelen en Jurgen Fitters maakte het halve dozijn vol. Vlijmense Boys versloeg TGG met 4-1 en heeft daardoor nog een 100% score. Verdediger Marco van Bijnen was met twee goals beslissend, terwijl ook Djemal Arikan en Jerre Geerts het net vonden. Namens TGG scoorde Kevin van Zijl.

BVV leek op weg naar z’n tweede zege. Vorige week had Johnny de Nies de club met twee treffers naar een 1-2 zege op Nieuwkuijk geloodst, en nu leken Martie Aarts en Delano van Boxtel dat weer te gaan doen. Totdat Haarsteeg in de laatste vijf minuten – via Gijs Douma (penalty) en Ruben Achten – nog terugkwam tot 2-2. RKDVC verloor, ondanks een doelpunt van Jan Bullens, met 3-1 van ZIGO.

Het eerste punt
Avanti’31 lijkt in de 3e klasse C klaar voor de dorpenclash met Schijndel. Op bezoek bij FC Schadewijk won de ploeg van Stephan Hesemans knap met 1-2, dankzij twee goals van Toon van der Heijden. Avanti is nu alleen koploper in 3C, mede omdat Schijndel zelf niet verder kwam dan 1-1 tegen Den Dungen. Doelpunten kwamen van Stan Guns en Lex van den Biggelaar. ODC, de voormalige club van laatstgenoemde, pakte tegen SCG’18 z’n eerste punt. Boyd van Dijk zette SCG met (opnieuw) twee treffers de Gestelse ploeg op 0-2, waarna Max van Geene en Sjoerd van Lokven de stand na rust op 2-2 brachten.

Er waren ook ruime overwinningen voor regioploegen. Zo won Zwaluw VFC bij Nooit Gedacht met 0-3, dankzij twee treffers van Mateo Malbasic en een van Steffan Moes. Ben Hoek deed zijn oude club BMC pijn. Alem lijkt klaar te zijn voor de derby tegen DSC, want het won met liefst 5-0. Mats Steenbekkers tekende voor twee doelpunten, Luuk Steenbekkers, Tom Loobeek en Mart van Boxtel deelden ook mee in de feestvreugde. Maar de Kerkdrielse ploeg liet zich ook gelden vandaag. In Liempde, tegen DVG, werd met 1-4 gewonnen. Roy van Beurden (2), Jordy de Wit en Brent van Herwijnen zorgden voor de drie punten voor DSC.

Topper eindigt gelijk
In de 4e klasse G speelde Jan van Arckel de topper tegen het sterke Elshout. Nick van Velzen maakte hoogstpersoonlijk de 2-0 achterstand ongedaan en bepaalde de eindstand op 2-2. Het wisselvallige Maliskamp zette (laat) met 3-1 Teisterbanders opzij. Sonny Cayaux, Ron van Boxtel en Jeffrey Giebels scoorden. Boxtel speelde niet. Het kampte met personele problemen en meldde zich met vermeende coronaverschijnselen af voor het treffen met VCB.

Richard van Rijn voegde weer eens twee treffers aan z’n totaal toe. Voldoende voor de winst was het niet, want RKVSC speelde alsnog met 3-3 gelijk tegen SBV. Younesse Bouchti was de andere doelpuntenmaker. Hedel kon 5e klasse-koploper DESO aardig bijbenen, kwam ook via Tim Quik en Jelmer Toonen met 2-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 2-4.

Winst voor Nivo en BLC
In het zaterdagvoetbal won Nivo Sparta met 2-1 van RODA’46 (Dennis van Meurs en Roan van der Zalm), BLC deed dat met 3-1 van MVV’58 (2x Piet Vollebergh en Niels Nagtzaam) en OSC’45 ging met 4-3 onderuit tegen Rhelico (2x Fouad Arbib en Youssef Ajrasti). Zoals meestal veel goals in het zaalvoetbal: FCK/De Hommel ging ruim lang Groene Ster Vlissingen (9-2), ZVS/Bodemflex verloor opnieuw – met 6-3 van CFM/Transito – en DZV/Biggelaar won juist met 6-3 van Cluzona’74.

Nulandia koploper
Onze wedstrijd van de week was Nulandia – Wilhelmina. De thuisploeg wist tot nu toe al z’n competitieduels met Wilhelmina te winnen en ook nu was Nulandia in de derby der geel-zwarten de winnaar. Gijs Kerkhof en Sam Lemstra zorgde voor een 2-0 ruststand. Pas tien minuten voor tijd wist Wilhelmina via Jasper Netten nog op 2-1 te komen. Het was Nulandia’s eerste tegentreffer van het seizoen, maar verder kwamen de Bosschenaren niet. Na drie duels zijn de Nulanders nu alleen koploper met 9 punten, gevolgd door SC Elshout, Jan van Arckel en Maliskamp. Wilhelmina moet het voorlopig doen met een 10e plaats.

Volgende week zou je een soort van Super Sunday kunnen noemen. In onze regio hebben we veel mooie, echte derby’s aangestreept: CHC – Emplina, Nieuwkuijk – FC Engelen, DSC – Alem, Avanti’31 – Schijndel, SCG’18 – Zwaluw VFC, Maliskamp – Nulandia en Wilhelmina – RKKSV. En dan wordt komende donderdag ook al de bekerwedstrijd tussen OJC Rosmalen en TGG afgewerkt. Aanvang op De Groote Wielen: 19.30 uur.

Foto’s: Jeroen Savelkouls & Leo de Bakker

Geef een antwoord