Van Meurs vol van zijn wereldgoal

ZALTBOMMEL – In de vierde wedstrijd van het seizoen pakte Nivo Sparta zaterdag haar eerste overwinning. Het gaat nog niet helemaal van harte, maar de driepunter maakt voor Dennis van Meurs veel goed. En zijn wereldgoal natuurlijk al helemaal. “Die maak ik nooit meer. Normaal ben ik altijd goed voor lelijke goals, dus van deze wil ik even nagenieten.”

Van Zuidvogels verloor Nivo – volgens Van Meurs – terecht, maar tegen Montfoort werden ze erin gefloten en van WNC hadden ze ook moeten winnen. “Toen hebben we veel kansen gemist”, beweert de Bosschenaar, die afgelopen weekend de openingstreffer voor zijn rekening nam. We vinden de club uit Zaltbommel, na een wat wisselvallige seizoenstart, terug onderin de middenmoot. Geen reden tot paniek, legt Van Meurs uit: “We hebben geen titelaspiraties, willen gewoon een stabiele eersteklasser zijn. Alles extra is mooi meegenomen. Althans, zo sta ik erin.”

Aan elkaar lassen
Een stuk minder nuchter reageert hij wanneer het gaat over zijn doelpunt tegen Roda’46: “Dat was een goal, die maak ik echt nooit meer. Een streep in de winkelhaak, helemaal lekker. Die zijn ze nu met een paar man aan elkaar aan het lassen. Jammer dat er volgens mij geen beelden van zijn.” Na een weekje rust was het voor Van Meurs extra lekker om zo terug te komen. “Ik speel dit seizoen op 10, dus ik ga veel diep. Meer dan voorheen. Daar moet mijn lichaam even aan wennen. Ik kampte met allemaal van die kleine pijntjes. Hamstring, lies, enzovoort. Soms is rust dan effe nodig.”

Echt voetbal
Rust heeft hij afgelopen anderhalf jaar meer dan genoeg gehad. Teveel zelfs, misschien wel. “Zelfs voor mij was het na de coronatijd wel weer even schakelen qua motivatie. Lekker in de sportschool meteen na werk en in het weekend gaan en staan waar je wilt, dat beviel me ook wel eigenlijk. Soms denk ik nu wel eens van: daar gaat heel mijn zaterdag, voor 90 minuten sporten. Als ik zelf ga hardlopen of de sportschool in ga, kan ik om 11 uur al gedoucht zijn en nog de hele dag doen wat ik wil. Maar door zo’n doelpunt en het winnen van de wedstrijd komt dan toch weer een heerlijk teamgevoel naar boven. Dat bereik je met individueel sporten niet snel, denk ik. Dan zie ik Frenkie (Schaap, red.) zichzelf weer helemaal een rode kop schreeuwen bij de winst en dan denk ik: ja, dit is wel écht voetbal.”

Foto: Marco Oomen

Geef een antwoord