Elf vragen aan… Diego Meerveld

DEN BOSCH – Nog maar 24 is Diego Meerveld, maar al heel wat jaren loopt de goaltjesdief mee in het regionale voetbal. Op zeer jonge leeftijd debuteerde hij namens Wilhelmina, om later met OJC Rosmalen en Achilles Veen op hoofdklasse- en divisieniveau te voetballen. Inmiddels is hij, net als verschillende andere Bosschenaren, bij Roda Boys neergestreken.

Naam: Diego Meerveld.
Geboren: 18 maart 1997.
Clubs: Begonnen bij RKVV Wilhelmina, daarna OJC Rosmalen, heel even FC Den Bosch, Achilles Veen, weer OJC Rosmalen en nu Roda Boys.
Positie: Buitenspeler, links of rechts maakt me niet zoveel uit. In de spits is ook nog een mogelijkheid.
Dagelijks leven: Ik woon op de Acaciasingel in Den Bosch, samen met mijn verloofde Danielle en ons dochtertje Lynn. Er is een tweede dochter op komst. Voor het bedrijf Mattie BV uit Waalwijk werk ik als grondwerker.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik passeer makkelijk tegenstanders, maar heb een minder linkerbeen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras. Bij OJC trainden en speelden we alleen maar op kunstgras, maar toch blijft een goed natuurgrasveld het beste wat er is. Ideaal dus dat Roda Boys geen kunstgras, maar altijd mooie echte velden heeft.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart. Een kleurtje mag er best in zitten, maar zwart blijft toch het beste. Toen ik alleen maar op kunstgras voetbalde, werden ze automatisch weer zwart. Dat was wel handig.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is dat van Wilhelmina. Dat geel heeft wel iets. Het mooiste sportpark kies ik voor OJC Rosmalen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met het tweede van OJC. We hadden toen echt een goed en gezellig team. Ook maakte ik m’n debuut dat jaar, als A-junior, voor het eerste elftal.
 6. Dieptepunt/grootse blunder: De degradatie met OJC Rosmalen uit de derde divisie.
 7. Opvallendste teamgenoot: Afgelopen seizoen wist ik al snel dat dat er maar eentje kon zijn. Niels Mulder natuurlijk. Goei mens, een en al gezelligheid die jongen. Als die binnen komt gestormd kun je alleen maar lachen. Nu bij Roda Boys kies ik voor Kay Huijgens. Dat menneke is gezellig, altijd lachen met hem. Hij is ook zo gek als iets.
 8. Voetbalhumor: Ik kan me een uitwedstrijd herinneren met OJC, waarbij we er met 4-1 af gingen. De busreis terug was alleen nog nooit zo gezellig geweest. We zongen toen “David, David, we worden kampioen!” – David Vecht was toen onze trainer – en nog meer van zulke dingen. Het ging eigenlijk nergens over, maar wat hebben we toen gelachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Weinig. Promoveren met Roda Boys of een andere club zou nog mooi zijn.
 10. Beste speler uit de regio: Ik heb met veel goede spelers gevoetbald. Jesse Dibbets bijvoorbeeld, die zonder z’n blessures zeker verder was gekomen. Zó’n goeie voetballer! En verder mijn eigen broertje natuurlijk, Ringo Meerveld, die van FC Den Bosch naar Willem II is gegaan. Als die jongen z’n koppie erbij houdt, komt die heel ver.
 11. Opvallendste regioclub: Ik verwacht veel van Real Lunet. Die club volg ik extra vanwege m’n andere broertje, Djordi Meerveld, die daar voetbalt. Met Roda Boys hoop ik dat we voor het kampioenschap kunnen gaan.
Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord