Elf vragen aan… Glenn Schapendonk

DEN BOSCH/ZALTBOMMEL – Hij verdedigde de kleuren van FC Den Bosch (jeugd), BVV, OJC Rosmalen, UNA en weer OJC. De laatste jaren maakt Glenn Schapendonk, in de herfst van zijn carrière, onderdeel uit van de selectie van Nivo Sparta. Honderd procent fit is hij al een hele tijd niet meer geweest, maar voetballen doet de verdediger nog steeds.

Naam: Glenn Schapendonk.
Geboren: 8 september 1989 in ’s-Hertogenbosch.
Club(s): Nu Nivo Sparta, daarvoor OJC Rosmalen, UNA, OJC, BVV en FC Den Bosch.
Positie: Centrale verdediger.
Dagelijks leven: Ik woon in de Maaspoort, ben getrouwd en heb twee jongens: Lyenn en Mexx. Ik werk voor de gemeente bij ’S-PORT, als combinatiefunctionaris op BSV De Meierij, de Sancta Maria Mavo en de Bossche vakschool.

 1. Sterkste/zwakste punt: Af en toe een harde tackle maken, maar wel altijd op de bal. Ook haal ik regelmatig nog wel eens een bal van de lijn. Een soort van tweede keeper. Mijn linkerbeen is niet best en de laatste tijd – vanwege wat ouder worden – is m’n snelheid ook een stuk afgenomen.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras, want daar train en speel ik nu al zo lang op. Altijd super als je op natuurgras kan en mag spelen, maar niet iedere club heeft dat op orde.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, dat heb ik altijd wel vanuit thuis mee gekregen. Er is in deze tijd alleen lastig aan te komen, met al die kleuren.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Voor mij maakt het echt niet uit welk tenue ik aan heb, daar hecht ik niet heel veel waarde aan. OJC Rosmalen en Nivo Sparta hebben allebei een erg mooi complex, alleen waait het er ook regelmatig hard.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met OJC Rosmalen in de Hoofdklasse en promotie met UNA naar de 2e divisie.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb wel eens een paar goede kopballen in eigen doel gemaakt. Bij Jong FC Den Bosch kopte ik bijvoorbeeld een bal in de kruising. En toen ik weer terug was bij OJC Rosmalen, kopte ik tegen mij oude ploeg UNA de 3-1 achter Bart Tinus, mijn eigen keeper. Supporters juichten en riepen vanaf de tribune: “Eens een UNA-man, altijd een UNA-man”. Verder ben ik met OJC ook weer gedegradeerd naar de hoofdklasse en met UNA terug naar de 3e divisie. En de laatste 5 jaar heb ik alleen nog maar grote blessures gehad. Dat heeft me wel aan het denken gezet, of ik überhaupt nog wel door wilde gaan met voetballen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Arthur Hoyer is me toch wel altijd bijgebleven. Ik kwam net terug van FC Den Bosch naar BVV en wij moesten de eerste competitiewedstrijd naar Bladella. Het stond 1-1, met nog een paar minuten te spelen, toen Bladella en corner miste en de bal achter het doel van Arthur kwam. Een supporter pakte de bal en wilde die niet aan Arthur geven. Ik stond te kijken en zag dat Arthur hem een goede klap gaf, de bal pakte en gewoon verder speelde.
 8. Voetbalhumor: We zaten met OJC Rosmalen in Amsterdam op een boot. Het was laat in de nacht toen Kevin van Zijl weer eens zijn hutje op de boot had ondergekotst. René Geerts, denk ik, kreeg het leuke idee om een deur helemaal vast te tapen zodat het enige stel op het schip tussen de OJC’ers er niet meer uit zou komen. Hij had alleen niet in de gaten dat de deur naar binnen open ging. René was allemaal druk bezig met tape plakken, toen de man ineens de deur open deed. Daar stond René met zijn tape in zijn handen en bek vol tanden.
 9. Wat wil je nog bereiken: In coronatijd hebben een maat en ik samen een hele drive-in discotheek in elkaar gezet. We zijn ook allebei bezig geweest aan een cursus over video’s maken. Dat hebben we nu al een paar keer mogen doen. We gaan ons ook wat meer focussen op bruidsvideo’s.
 10. Beste speler uit de regio: Wesley Meeuwsen is toch wel de beste spits waarmee ik mee, maar ook veel tegen heb gevoetbald in mijn carrière. Lange tijd speelden we samen bij OJC en toen hij richting De Treffers ging, stond ik altijd tegenover hem met UNA. Wesley scoorde altijd heel makkelijk, maar maakte ook gruwelijke doelpunten. Uit bij EVV stonden we een keer onder druk. Ze probeerden de winnende te maken. Maar Wesley kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn en dacht ‘ik haal eens uit’; de bal ging over de keeper heen en daar was de 1-2 voor ons.
 11. Opvallendste regioclub: Ik denk dat CHC, als iedereen fit is, dit seizoen wel eens kampioen kan worden. Volgens mij wordt dat een leuke competitie.
Foto: Marco Oomen

Geef een antwoord