Elf vragen aan.. Willem van den Berg

Naam: Willem van den Berg,
Geboren: 25 april 1978 in Den Bosch,
Club(s): Als trainer Maliskamp, WSC 2, Haarsteeg 2 en Emplina 2. Als voetballer 30 jaar bij Emplina gespeeld.
Positie: Op de bank (als trainer).
Dagelijks leven: Getrouwd met Monique, twee kinderen, sinds 2006 woonachtig in Wijk en Aalburg en al ruim 20 jaar werkend bij Heijmans Infra uit Rosmalen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Soms ben ik te direct of realistisch. Dat is meteen een sterk én een zwak punt.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik heb een voorkeur voor natuurgras. Bij Maliskamp hebben we alleen gewoon gras, maar in de wintermaanden is kunstgras wel fijner om op te trainen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, Adidas Copa’s. Ik heb nooit voetbalschoenen met een kleur gehad.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Wellicht saai, maar het hoofdveld SCG’18 vind ik echt iets hebben. En de kantine natuurlijk ook. Die van Den Dungen is ook altijd goed. Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe sportpark van Zwaluw VFC. Uiteraard kies ik voor het eigen hoofdveld van Maliskamp. Dat ligt mooi in de bossen. En ook voor onze tenues, met helemaal rood of blauw staan we er goed op.
 5. Mooiste voetbalmoment: De kampioenschappen zijn mooi, maar de ontwikkeling van een groep, over een heel jaar gezien, is zeker zo mooi. Of dat in de jeugd of senioren is, maakt niet uit. Wat wel bij blijft, is het kampioenschap met Emplina 2 en de periodetitels met Haarsteeg 2 en WSC 2. Vooral omdat vooraf veel mensen ons vroegen wat ons bezielde om met die groepen aan de slag te gaan. Het verwachtingspatroon was dus extreem laag en het resultaat prima.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Bij Emplina zijn we er in het laatste seizoen niet in geslaagd om via de nacompetitie te promoveren. We speelden Wodan twee keer helemaal van de mat af, maar verloren toch twee keer met 3-2. Verder stonden we in het eerste seizoen bij Maliskamp, tegen alle verwachtingen in, tijdens de laatste wedstrijd op het kampioenschap. We hadden 68 punten, echt alles zat mee dat jaar. Maar toch werden we geen kampioen, omdat DSC in de 89e minuut nog de winnende binnenschoot in Kerk-Avezaath. Wel terecht dat zij kampioen werden, met 69 punten – en we hebben er toen twee keer van verloren. Maar wat was het spannend!
 7. Opvallendste teamgenoot: Bij Maliskamp zijn Mark van de Ven en Kevin ‘papa’ Paxton de mannen, bij Haarsteeg waren Mark de Bie en Niels Hulsen de kartrekkers. Geweldige opmerkingen, verhalen die niet te beschrijven zijn. Bij Emplina hadden we ook dat soort figuren, met Chris Verel en Hans (Zwans) de Veer.
 8. Voetbalhumor: Teveel verschillende verhalen en niet te herhalen of te vertellen. Geloof me dat er bij elk team ieder jaar mooie, leuke en gekke dingen gebeuren, maar je moet er bij zijn.
 9. Wat wil je nog bereiken: Het is een cliché, maar laten we vooral met z’n allen gezond blijven en elkaar helpen waar mogelijk is. Sportief gezien is een prijsje pakken altijd leuk.
 10. Beste speler uit de regio: Vroeger zat bij BMC Harm van der Doelen, een rode gast met een brilletje. Dat was echt een kanjer. Verder keek ik op naar Hennie Habraken, een geweldige middenvelder van OJC en Emplina. En Arno Kooijmans was de rots in de branding van Emplina.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina vind ik het prima doen. Verder is het knap wat SC Elshout doet. Die zijn, net als vorig seizoen, weer goed van start gegaan en nog ongeslagen. Zelf doen we het ook prima. Morgen spelen we toevallig thuis tegen Elshout. We proberen een periode te pakken. Dat brengt altijd een goede sfeer met zich mee en een extra potje aan het einde van het seizoen is ook altijd meegenomen.
Foto: Jean-Marc van der Els

Eén gedachte over “Elf vragen aan.. Willem van den Berg

 • 6 november 2021 om 18:12
  Permalink

  Mooi verhaal Willem, goed verwoord en veel succes nog bij een mooie club als de Maliskamp.
  Gr, Johan v Schijndel.

Geef een antwoord