Midweekoverzicht: eerste zege Real en ODC

DEN BOSCH – Zowaar waren er de nodige doordeweekse wedstrijden in onze regio. Normaliter zijn dat beker- of oefenduels of worden ze (voor de competitie) pas gespeeld in april of mei. Het is pas november… Maar goed, we weten inmiddels dat we nu in een unieke situatie zitten. Om een te uitgebreid weekendoverzicht te voorkomen, blikken we in een speciaal midweekoverzicht terug op de duels in onze regio.

Afgelopen maandagavond won FC Den Bosch in Maastricht tegen het MVV van Schijndelnaar Sven Blummel. Steven van der Heijden scoorde met het hoofd en daarmee won de FC alweer voor de derde keer op rij in de competitie. Als we die knotsgekke slotfase tegen Dordrecht even vergeten, zou dat – met ook nog de zege op Almere City erbij – zelfs 5 op rij zijn geweest. Met andere woorden; FC Den Bosch is na een moeizame periode weer uit het dal aan het klimmen. Vrijdag wacht koploper FC Volendam.

Verlicht hoofdveld
Op dinsdagavond kwamen twee regioclubs in actie. Zwaluw VFC boekte een belangrijke 2-1 zege op concurrent Margriet. Julius Emmanuel zette Zwaluw op voorsprong, waarna Martin de Laat (na de gelijkmaker) voor de winnende goal zorgde. In Ammerzoden haalde Jan van Arckel in tegen VCB en speelde dankzij een doelpunt van Kevin Schreuder met 1-1 gelijk.

Op de ongebruikelijke woensdagavond reisde Real Lunet af naar Vianen Vooruit. Nou ja, naar EGS’20, want het duel vond plaats in Escharen, omdat Vianen niet over een verlicht hoofdveld beschikt. Het leek weer mis te gaan voor Real, want Vianen – dat ook nog niet gewonnen had – kwam met 2-0 voor. Nog voor rust bogen Imad Hamria (2) en Enes Sonay de stand om in een 2-3 voorsprong, waarna Youssef Johri in de tweede helft voor de 2-4 eindstand zorgde. Real Lunet heeft daarmee eindelijk de eerste zege te pakken.

Kelderkraker
Donderdagavond was, met drie competitiewedstrijden, de drukste avond van deze week. Allereerst ging CHC op bezoek bij SVSSS en de Bosschenaren leken al vroeg op drie punten af te stevenen. Via Mouad Hassan en Martien de Bekker stond na 11 minuten al een 0-2 voorsprong op het bord. Die verdween echter na rust en ook de 2-3 (door Nick van Bijsterveld) werd ongedaan gemaakt. CHC moest genoegen nemen met een punt: 3-3.

ODC deed dat niet, want de kelderkraker tegen BMC moest simpelweg gewonnen worden. De nummer 13 van de 3e klasse C won (met de nodige moeite) van de nummer 12, dankzij het winnende doelpunt van Stijn Smulders (foto). ODC is daarmee de laatste club uit ons volggebied die een overwinning mocht vieren.

RKVSC kwam tot slot, net als CHC, vroeg op 2-0 tegen OKSV, maar toch ging het mis. Richard van Rijn maakte er 3, Jimmy Floor scoorde ook, maar toch werd de wedstrijd verloren: 4-6.

Geef een antwoord