Clubs verplicht uit te wijken naar kunstgras

DEN BOSCH – Vanaf dit weekend moeten eerste elftallen bij een afgelasting van hun (natuurgras) hoofdveld weer verplicht uitwijken naar – wanneer ze daar de beschikking over hebben – een kunstgrasveld. Ook de verenigingen die hebben aan het begin van het seizoen hebben aangegeven liever niet op het eigen kunstgrasveld te willen spelen, zijn daartoe vanaf nu verplicht.

“Nu de herfst definitief is ingetreden, komt het ook weer vaker voor dat het hoofdveld (natuurgras) niet bespeelbaar is. Door de druk op het speelschema vanwege de gevolgen van de coronacrisis is het vanaf 20 november verplicht om bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste elftal altijd uit te wijken naar het kunstgrasveld”, aldus operationeel manager Hans Schelling van de KNVB. “Deze maatregel moet ervoor zorgen dat we – in dit onzekere seizoen – zoveel mogelijk wedstrijden kunnen spelen en zo de competities tot een goed einde kunnen brengen.”

Ook doordeweeks
Worden er inhaalwedstrijden in de avond ingelast, dan zullen (wanneer het natuurgrasveld waarop de wedstrijd eigenlijk is ingepland wordt afgelast) mogelijk trainende elftallen moeten wijken. De competitie- of bekerwedstrijd van het eerste elftal moet dan gespeeld worden op een kunstgrasveld wat beschikt over een lichtinstallatie.

Deze regeling geldt voor alle standaardteams (eerste elftallen) bij de mannen vanaf de 1e klasse en lager. Vooralsnog niet voor de divisies en hoofdklassen.

Geef een antwoord