Weekendoverzicht: 9 goals in 70 minuten

DEN BOSCH – Hoewel er opnieuw weer het nodige werd afgelast, viel er toch ook nog genoeg te beleven op de verder ‘lege’ velden in de regio. Zo pakte Vlijmense Boys de periodetitel, greep BLC daar langs, blijven de 2e klasse F en 3e klasse C in de wachtkamer en maakte Nooit Gedacht er liefst 9 tegen DSC.

We beginnen met ons weekendoverzicht op de vrijdag, die behoorlijk succesvol verliep voor de Bossche clubs. FC Den Bosch won dankzij Ryan Leijten de derby tegen TOP Oss (1-0) en in het zaalvoetbal won FCK/De Hommel met liefst 3-13 bij Groene Ster Vlissingen en DZV/Van de Biggelaar deed dat bij Braakhuizen met 0-4. De Hommel had trouwens een dubbel programma. Zondagavond kwam het opnieuw in actie. In Den Bosch won de ploeg van Johan Marcé knap met 4-3 van titelkandidaat Hovocubo.

Verontschuldiging
Dan naar de zaterdag, met een kleine verontschuldiging aan BLC. In het artikel over de kansen op een periodetitel hadden we de Bossche zaterdagclub namelijk over het hoofd gezien. In de 3e klasse D had BLC – bij winst op Haaften en een verliespartij van GVV’63 – de periode nog kon pakken. GVV won echter overtuigend en BLC kwam zelf niet verder dan 1-1 (doelpunt van Niels Nagtzaam). Verder was Frenk Schaap, met wederom een hattrick, opnieuw zeer waardevol voor Nivo Sparta, dat met 0-4 won van Woudenberg. Merlijn Bax maakte het kwartet vol. OSC’45 ging met liefst 11-1 onderuit tegen SV TOP, waar zelfs de (in de spits) ingevallen reservekeeper er twee maakte.

Uw vraagt zich misschien af, voetbalt OJC Rosmalen ook nog? Jazeker, alleen de tegenstanders werken niet echt mee. Na Moerse Boys en Orion moest deze week ook Juliana’31 zich afmelden vanwege mogelijke COVID-gevallen. Voor het derde weekend op rij geen wedstrijd dus voor de Rosmalenaren. In de 1e klasse C voetbalde Nemelaer wél weer gewoon en het boekte ook nog een overtuigende 5-2 zege op Best Vooruit. Er waren vijf verschillende doelpuntenmakers: Wouter Molenaar, Jasper van Venrooij, Giel en Geert van de Ven en Luuk Vermeer.

EVVC heeft in 2F de weg naar boven ingezet. Na de zege op Vianen Vooruit, werd nu met 3-1 van Prinses Irene gewonnen. Gerwin van den Boom, Sven de Kinderen en Aron van Dijk tekenden voor de Vinkelse doelpunten. Ook CHC won met 3-1, op bezoek bij Volkel. Mouad Hassan voegde maar weer eens 2 treffers aan z’n totaal toe, waarna Younes Hadouir de eindstand bepaalde. Helvoirt speelde dankzij Rico de Laat met 1-1 gelijk tegen Heeswijk. Omdat koploper Volharding niet in actie kwam, moet CHC even in de wachtkamer. Alleen als Volharding verliest met 6 doelpunten verschil is de periodetitel voor de Bosschenaren.

Periode voor Vlijmen
In de 3e klasse B heeft Vlijmense Boys al wel beslag gelegd op de eerste periodetitel. De derby tegen RKDVC werd overtuigend met 4-1 gewonnen, mede dankzij een hattrick van Bjorn van Bijnen. Het betekende dat FC Engelen – Gilze enkel alleen om de punten ging en die werden eerlijk verdeeld: 1-1. Voor Engelen was Quinten Vorstenbosch trefzeker. Verder wist ook TGG een belangrijke zege te boeken. In de kelderkraker tegen Baardwijk werd het 3-0 dankzij Jordy Gutte, Bas van Zeelst en Arda Havar. Laatstgenoemde schoot ook nog een strafschop naast. Nieuwkuijk verloor met 4-0 van TSV Gudok en RWB meldde zich af tegen BVV.

Lijstaanvoerder RKSV Schijndel kwam niet in actie, maar de strijd om de eerste periodetitel van de 3e klasse C heeft wel een nieuwe wending gekregen. Zwaluw VFC verloor, op eigen veld, immers verrassend van Den Dungen. Lucas Stilmant en Otis Lalihatu maakten de 0-1 van Tom Schuurmans nog ongedaan, maar Loek en Jens van Grinsven zorgden er in de slotfase voor dat Den Dungen toch met 3 punten van het veld stapte. Nooit Gedacht, de nieuwe koploper, profiteerde nogal, want tegen DSC stond het (mede door een vroege rode kaart) na 70 minuten al met 9-0 (!) voor. Bob van Iersel (3), Jari van Erp (2), Tim Bissels, Lars Hendriks, Thijn Vos en Frank van Herpen legden de geplaagde ploeg uit Kerkdriel behoorlijk op de pijnbank. Uiteindelijk werd het 9-2.

Avanti’31 profiteerde ook van de nederlaag van Zwaluw. Zij wonnen, mede dankzij twee treffers van Roel Kappen, bij ODC met 1-3. Alem dankte Lars en Mats Steenbekkers voor de 2-0 zege op FC Schadewijk, terwijl SCG’18 juist een mindere dag had tegen een Osse club. Margriet was met 0-3 te sterk voor de Gestelnaren. In de strijd om de periode heeft Avanti een en ander nu in eigen hand. Winnen van Margriet, aanstaande donderdag, volstaat. Gelijktijdig speelt Zwaluw dan tegen ODC. Wint Avanti niet, dan kan Schijndel later – bij winst op DVG, wat vandaag dus niet doorging – alsnog de periode binnenhalen.

Een na beste
Maliskamp is weer even de een na beste van Rosmalen. Dankzij Ron van Boxtel won het immers met 0-1 bij dorpsgenoot RKKSV. Verdriet was er op sportpark Munsel. Daniel Foster maakte er twee namens RKSV Boxtel, maar Jan van Arckel wist er in de slotfase toch nog een 2-3 zege uit te slepen. Wilhelmina is het spoor helemaal kwijt. Het kwam dankzij Rico Martens al snel op voorsprong tegen VCB, maar verloor uiteindelijk met 4-1.

In de 5e klasse B hoefde Hedel niet naar Wadenoijen, dat zich afmeldde. En RKVSC, dat Raoel Noijen twee keer zag scoren, verloor opnieuw. Het werd dit keer 3-2 tegen DSS’14.

Tweede hattrick
Onze wedstrijd van de week was Emplina tegen Real Lunet en daar leken de bezoekers wel eens te kunnen gaan verrassen, toen Imad Hamria met een schitterende vrije trap Real op 0-1 bracht. Na rust ging het echter, kennelijk na een donderspeech van Emplina-trainer Jeroen van Bezouwen, snel. Teun de Bresser maakte er al snel de 1-1 en even daarna 2-1 van. Bas Mensink zette na een uur de stand zelfs op 3-1 en die klap kwam Real niet meer te boven. Sterker nog, De Bresser tekende voor z’n tweede hattrick van het seizoen: 4-1. Emplina staat nu gedeeld derde, Real Lunet vinden we na vanmiddag terug op de op de twaalfde plaats.

Komende week is er opnieuw een midweekse ronde, met onder meer Helvoirt – Real Lunet op dinsdag en de mogelijke beslissing in de 3e klasse C, voor wat de periode betreft. Op zondag opnieuw enkele mooie affiches, met CHC – EVVC, BVV – TGG, FC Engelen – Vlijmense Boys, DSC – Zwaluw VFC en Nulandia – RKKSV.

Foto’s: Edwin Smolders, Gerald van Zanten & Michel Geers

Geef een antwoord