‘Wordt wel makkelijk op corona afgeschoven’

SCHIJNDEL – Morgenavond wilde Avanti’31 de periodetitel ‘op gaan halen’ in Oss. Met winst bij Margriet zou de Schijndelse derdeklasser de eerste prijs van het seizoen binnen hebben. Maar zover komt het niet. Nog niet. De tegenstander meldde zich vandaag af wegens de inmiddels bekende coronaperikelen en dus staat Avanti nog even in de wacht.

Na de late afgelasting legde 073voetbal contact met Geert van Heeswijk. Die vertelt te balen: “We hadden graag gespeeld. Het is de laatste tijd nogal raak met afmeldingen, je wordt er niet goed van. En ja, je gaat ook wel een beetje twijfelen. Ik heb zo’n vermoeden dat, wanneer er wat belangrijke spelers niet kunnen spelen, het wel makkelijk op corona wordt afgeschoven.”

Avanti’31 was er op gebrand morgen een goed resultaat neer te zetten. “Je wil ook altijd spelen als je met het team in een goede flow zit”, aldus Van Heeswijk, die zeer content is met de prestaties tot nu toe. 6 van de 7 competitiewedstrijden werden vooralsnog gewonnen. “We zijn er, door aanvulling vanuit de jeugd en een teruggekeerde speler vanuit Den Bosch (Roel Kappen, red.), in de breedte een stuk beter op geworden. Die jongens voegen heel veel toe. En een paar jongens zijn op een andere positie gaan spelen, wat vooralsnog goed uitpakt. We durven ook veel meer te voetballen dan voorheen en geven heel weinig weg. We zijn nu echt een team, hebben veel voor elkaar over en gunnen elkaar alles. Ik denk dat dat het belangrijkste is.”

Jonge honden
De inmiddels 33-jarige spits voelt zijn spieren wat strammer worden, maar hij staat nog altijd zijn mannetje in de voorhoede. “Ik mag nog niet klagen over blessures. Over het algemeen blijf ik redelijk fit. Dat geldt trouwens voor het hele team. Ik heb gelukkig veel jonge honden om me heen, die de meters maken”, besluit hij lachend.

De inhaalwedstrijd tussen Zwaluw VFC en ODC gaat donderdag vooralsnog wel gewoon door.

Geef een antwoord