‘Hennie moet nu elke week keuzes maken’

DEN BOSCH – Waar ze allemaal vandaan komen, is Johnny de Nies een raadsel. Maar dat er, qua namen in de opstelling van BVV, nogal wat veranderd is, dat weet hij wél. En dat het er zeker niet slechter op is geworden ook. “We kunnen ze er goed bij hebben. Hennie moet elke week keuzes maken.”

Na een rampzalige tijd is BVV weer een beetje terug op aarde. Waar het voorgaande jaren gebruikelijk was dat de Bossche derdeklasser iedere week de bietenbrug op ging, is er deze competitie pas twee keer verloren. “We hebben natuurlijk een trainerswissel gehad, die invloed heeft gehad op het elftal”, doelt De Nies op de komst van Hennie van Ooijen, die in september 2020 de taken van Peter Burg overnam. “We zaten toentertijd in een dip waar we heel moeilijk uit kwamen. Elke tegengoal of tegenslag kwamen we steeds niet te boven. Maar gelukkig zijn we daar inmiddels enigszins uitgekrabbeld.”

Niet snel na de aanstelling van Van Ooijen ging de boel op slot en volgde een lange coronastop. “Het voordeel daarvan was dat we konden doortrainen. Zo hebben we steeds meer aan elkaar kunnen wennen en dat merk je dit seizoen toch wel. Er zijn ook een aantal spelers bij en uit de lappenmand terug gekomen. De opkomst op de trainingen is altijd prima. Hennie moet elke week keuzes maken.”

Uitvechten
De Nies legt de lat, voor de nummer 11 van de 3e klasse B, nog niet al te hoog. Maar handhaven, dat zit er dit jaar wel in, denkt hij. “Als we op eigen kracht erin kunnen blijven, is het seizoen voor ons geslaagd. Voor de rest wordt het al een beetje duidelijk dat Vlijmen, Engelen en Gilze het gaan uitvechten dit seizoen. De rest kan allemaal van elkaar winnen en verliezen en is behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dat is aan de ene kant wel mooi, maar elke wedstrijd die we gelijk hebben gespeeld of net verloren, hebben we telkens het gevoel dat we ons eigen tekort hebben gedaan.”

Laatste jaar?
De topschutter van weleer prikt zo nu en dan zijn doelpuntje nog wel mee, maar zo trefzeker als voorheen is hij meestal niet meer. De jaartjes beginnen ook bij de inmiddels in Nuland woonachtige Eindhovenaar te tellen. “Ik heb geen idee of dit mijn laatste jaar is. Een leven zonder voetbal kan ik mezelf eigenlijk niet voorstellen. Belangrijk is wel dat ik er voldoening en plezier uit haal, maar dan moet ik wel meer gaan scoren. Daar stoor ik me nu heel erg aan. Maar buiten dat hebben we drie kleine meiden thuis, van 3, bijna 5 en 6 jaar. En die hebben héél veel aandacht nodig. Voor nu valt het nog wel te combineren, maar we kijken het aan tot het einde van het jaar. En dan zien we het wel weer, of de schoenen aan de wilgen gaan of dat ik er nog een seizoen aan vast plak.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord