Midweekoverzicht: streep door bekerkrakers

DEN BOSCH – Ook deze week weer de nodige doordeweekse wedstrijden. Er stonden er 7 op het programma, waarvan er uiteindelijk 5 doorgingen. Net genoeg voor een nieuw ‘midweekoverzicht’, waarin we zagen dat Hedel en Nooit Gedacht topaffiches tegen hoofdklassers misliepen, Nemelaer verzuimde te winnen en Helvoirt (tegen Real Lunet) en Zwaluw VFC (tegen ODC) wél drie punten pakten.

OJC Rosmalen kwam wederom niet in actie: voor de vierde keer op rij meldde de tegenstander zich af wegens coronaperikelen. Ook door Margriet – Avanti’31 ging om die reden een streep. We spraken daarover gisteren al met Geert van Heeswijk. Op dinsdagavond werd er wel gevoetbald. Helvoirt won, in de 2e klasse F, het inhaalduel met Real Lunet met 4-2. Koen van Asseldonk, Menno van Hattum, Collin van den Bergh en Rico de Laat waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg. Enes Sonay en Youssef Johri scoorden voor Real Lunet.

Zware bekerloting
Hedel en Nooit Gedacht kwamen allebei in actie in de beker en hadden iets moois om voor te spelen. Hedel kon bij winst op RKTVC rekenen op een bezoek van Nuenen, maar die mooie uitdaging ging niet door. De hekkensluiter van de 3e klasse C won met 2-5, nadat Hedel nog met een 2-0 voorsprong ging rusten. Het zag twee spelers uitvallen met blessures en kwam die klap niet te boven. Nooit Gedacht kende een zware bekerloting. Er moest van eersteklasser HVCH gewonnen worden om daarna tegen hoofdklasser UDI’19 aan te treden. Maar zover kwam het ook voor hen niet. De Geffenaren genoten ongetwijfeld nog na van de 9-2 tegen DSC, maar de koploper van 1C bleek toch van een ander niveau. HVCH won in Geffen met 0-3.

Livestream
Over die 1e klasse C gesproken: op donderdag ontving Nemelaer daarin EFC en dat leverde een puntendeling op. Het werd 1-1, maar volgens trainer Theo van Geffen had zijn ploeg ‘tegen een team wat pas 2 goals tegen had’ met 5-1 moeten winnen. Pieter Vugts zette Nemelaer vlak na rust op 1-0. Zwaluw VFC – ODC werd rechtstreeks uitgezonden via een livestream en daarmee kon de echte liefhebber toch meekijken. De wedstrijd eindigde in 3-0 en daar was weinig op af te dingen. Lucas Stilmant zorgde voor rust voor de openingstreffer (foto) en in de tweede helft zetten Stefan Bezem en Martin de Laat de eindstand op het bord.

Komend weekend onder meer op het programma: CHC – EVVC, BVV – TGG, FC Engelen – Vlijmense Boys (om de koppositie in 3B), Den Dungen – Nooit Gedacht, DSC – Zwaluw, Maliskamp – Boxtel, Nulandia – RKKSV en Wilhelmina – Essche Boys.

Geef een antwoord