Elf vragen aan… Maikel Kivits

HAARSTEEG – Een bekend gezicht binnen en buiten de lijnen bij v.v. Haarsteeg is dat van Maikel Kivits. De 26-jarige Vlijmenaar is niet alleen selectiespeler, maar ook jeugdtrainer en heeft daarnaast heel wat uurtjes in de kantine versleten. Deze week is hij aan de beurt om ons vragenlijstje te beantwoorden.

Naam: Maikel Kivits.
Geboren: 26 april 1995 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): v.v. Haarsteeg, vanaf 2001. Tussen 2016 en 2018 heb ik twee prachtige seizoenen bij RKVV Nieuwkuijk mogen voetballen.
Positie: Momenteel controlerend op het middenveld, maar de afgelopen jaren heb ik zo’n beetje op alle posities wel gespeeld.
Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven in Vlijmen en werk in Geldermalsen bij R&H kassasystemen als accountmanager. Verder ben ik veel met voetbal bezig. Bij Haarsteeg ben ik trainer van de JO17-1, op de vrijdagen techniektrainer bij De Voetbalpartner en trouw supporter van PSV.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is de derde helft. Die heb ik nog niet vaak verloren. Mijn zwakste punt is de zaterdagavond. Daar wordt vaak al wat kruid verschoten en dat merk je dan terug aan mijn spel.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij beschikken bij Haarsteeg over twee prima kunstgrasvelden. We trainen er vaak op. Er gaat alleen niets boven een goed bijgehouden natuurgrasveld. Het gras moet je kunnen ruiken. En ik heb liever modder op m’n knieën dan een paar schaafwonden.
 3. Kleur voetbalschoenen: Wit, blauw of zwart, het maakt niks uit. Ik heb er nog geen gevonden waar je makkelijk mee kan omschakelen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Een mooiste tenue zou ik zo niet weten. Ik kan wel het minst mooie tenue vermelden: het voormalige wit-rood-wit van BMC. Dat zal ik verder niet hoeven uitleggen. Het mooiste sportpark – en dan kijk ik vooral naar de kantines – dan springen er wat betreft gezelligheid wel een paar uit. Nieuwkuijk en SCG’18 dan zijn vaak de mooiere uitwedstrijden.
 5. Mooiste voetbalmoment: De nacompetities! Voor corona heb ik 9 jaar op rij nacompetitie mogen spelen. De een voor promotie de andere degradatie. Het is heerlijk om na de competitie nog wat wedstrijden te mogen spelen met de volle druk er op. Lekker druk langs de lijn en wanneer het goed uitpakt vaak een groot feest na afloop. Het feest is groter als je er via de nacompetitie in blijft dan dat je vierde wordt en net geen periode hebt gepakt. Daar probeer ik mijn teamgenoten vaak van te overtuigen en dat is me dus aardig gelukt.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het mislopen van een nacompetitiefinale door in de halve finale een gele kaart te pakken. Ik gooide een bal weg en dat leverde me uiteindelijk dus een schorsing op.
 7. Opvallendste teamgenoot: We hebben er een hele hoop met een gebruiksaanwijzing, maar de opvallendste zijn toch wel de gebroeders Koen en Daan Sleutjes. Wat die mannen wekelijks op zaterdagavond voor topprestaties leveren, is ongekend. Of het nou het gezicht open vallen is, omdat er tapbier was en geen flessen, of wakker worden in een bed vol kots, op zondag komen ze toch nog goed vooruit op de velden. Voor mij een wonder.
 8. Voetbalhumor: Er heeft wel eens op de zaterdag voorafgaand aan de derby tegen RKDVC (‘de geiten’) de hele dag een geit op het sportpark bij Haarsteeg rondgelopen. Daar zijn toen aardig wat foto’s en filmpjes mee gemaakt. Hij zou op zondag mee het veld oplopen en er was heel wat extra publiek op afgekomen, maar zover kwam het niet. Het dier werd aan een van de supporters van Haarsteeg, voor zijn 50e verjaardag, geschonken, die thuis al geiten had.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop de komende jaren nog in de selectie bij v.v. Haarsteeg te voetballen en hopelijk nog veel nacompetities mee te maken. En me verder te ontwikkelen als trainer.
 10. Beste speler uit de regio: Met Sebastiaan van Bakel, nu bij FC Den Bosch, heb ik een aantal jaar zelf mogen voetballen. Met zijn snelheid en winnaarsmentaliteit een hele grote speler.
  Bij ons in de competitie kies ik Mick van Rooij van Nieuwkuijk. Een onderschatte speler, op alle gebieden. Fysiek sterk, goeie trap en niet bij te houden in de derde helft.
 11. Opvallendste regioclub: Dat is op dit moment in mijn ogen Vlijmense Boys. Ze hebben de zaken daar aardig op orde. Een goede keeper en aardig wat individuele spelers die het verschil kunnen maken. Met een periode op zak zijn ze nu al verzekerd van de nacompetitie. Toch iets om jaloers op te zijn.
Foto’s: heusden.nieuws.nl

Geef een antwoord