Weekendoverzicht: bizarre afgelasting

DEN BOSCH – In waarschijnlijk de laatste speelronde van 2021 eindigde de topper tussen Engelen en Vlijmen onbeslist, vierde OJC een korte rentree met een ruime zege en reisde ODC door het uitlopen van een ‘voorwedstrijd’ voor niets af naar Tiel. Dat en veel meer in wekelijkse ons weekendoverzicht.

OJC Rosmalen mocht na bijna een maand – en 4 achtereenvolgende ‘corona-afmeldingen’ van tegenstanders – weer eens aan de bak in de competitie, en hoe! Titelkandidaat Halsteren werd door de sterk spelende ploeg van Willem Leushuis op een 5-2 nederlaag getrakteerd. Joey Hellstern scoorde twee keer, Tom Wijkmans, Lex van Dijk en Dennis Knuiman vonden ook het net.

In de 2e klasse F won Real Lunet vrij simpel van hekkensluiter Venhorst. Het werd 3-0 door opnieuw Enes Sonay (2) en Imad Hamria. Emplina verloor in Nistelrode van het Prinses Irene van oud-coach Erik Meulendijk: 2-0.

De topper van 3B, tussen FC Engelen en Vlijmense Boys, eindigde in 1-1. Quinten Vorstenbosch bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Ayoub Bakkali bepaalde de eindstand. RKDVC kwam twee keer voor, maar sleepte er in de slotfase – dankzij twee treffers van Pim van Hulten – nog een 4-4 gelijkspel uit tegen Trinitas Oisterwijk. Nieuwkuijk kwam (door Alex van de Water) eveneens op voorsprong en door Miquel de Wijs op gelijke hoogte, maar verloor uiteindelijk met 2-4 van Waspik.

Weer een zevenklapper
Dan een opmerkelijk voorval. ODC moest zonder gedane handelingen weer vertrekken uit Tiel. De degradatiekraker tegen RKTVC kon niet op tijd beginnen door een uitgelopen wedstrijd van een lager elftal en omdat 17.00 uur toen niet meer haalbaar was, werd een bizarre en nooit eerder vertoonde afgelasting het resultaat. Er gingen door nog meer afmeldingen maar drie wedstrijden door in 3C. Alem incasseerde wéér tegen een Schijndelse club een zevenklapper. Na eerder RKSV Schijndel vloog dit keer Avanti’31 over de club van De Oude Maas heen: 7-0. Teun Kuijpers scoorde er 3, Mauro Brus, Geert van Heeswijk, Roel Kappen en Jelle Brus maakten het zevental vol. Nooit Gedacht verloor verrassend met 3-0 van Den Dungen, waar Lex van den Biggelaar, Jens en Loek van Grinsven trefzeker waren. Avanti is daardoor de nieuwe koploper. BMC speelde knap met 0-0 gelijk bij Margriet.

Jan van Arckel behield z’n ongeslagen status in de 4e klasse G. Het werd 3-0 tegen Buren, dankzij twee goals van Jeroen de Groot en een van Kevin Schreuder. “Het had een monsterscore moeten worden”, vond trainer Giel Goesten. Maliskamp blijft na de 3-1 zege op het nog altijd tegenvallende Boxtel bovenaan staan. Daniel Foster zorgde nog wel voor een Boxtelse voorsprong maar die werd na rust door Sonny Cayaux, Mark van de Ven (foto boven) en Jasper van Schijndel teniet gedaan. Ook Wilhelmina blijft tegenvallen tot nu toe. Na het 1-1 gelijkspel tegen Essche Boys (doelpunt Soufian Aamara) staat het nu elfde, net boven Boxtel.

Hattricks
Dan hebben we nog de 5e klasse, waarin Hedel een 4-1 zege behaalde op OKSV. Captain Patrick Janse viel eerder deze week nog uit met hamstringklachten, maar was zondag wel weer goed voor een hattrick. Raoel Noijen redde de eer voor RKVSC tegen MOSA’14, dat met 4-1 te sterk was.

In het zaterdagvoetbal speelde Nivo Sparta met 1-1 gelijk tegen SVL en moest BLC het ook doen met een puntje. Piet Vollebergh zette de club van Zuid op 1-0, daarna scoorde ONI twee keer en Niek van Helvoort maakte in blessuretijd nog gelijk. Opvallend was ook het resultaat van WNC tegen FC Breukelen. En dan bedoelen we niet zozeer de 3-0 overwinning, maar wel de puntgave hattrick van Dungenaar Kay van den Boogaard.

Vader en zoon
De wedstrijd van de week was de derby tussen Nulandia en RKKSV. Daar was al vanaf minuut 1 duidelijk dat het een gelopen koers was. Tom van de Ven zette met twee snelle treffers de thuisploeg op 2-0 en Geert Korsten (vanaf elf meter) en Mark Ruijssenaars brachten de ruststand op 4-0. Uiteindelijk maakte opnieuw Van de Ven er nog 5-0 van. Het vermelden waard was de clash tussen vader en zoon Van Delft; Nulandia-trainer Marc zag Sergio invallen bij de Kruisstraat. Tot nu toe lijken de vaders het beter te doen dan de zonen. Vorig seizoen won Ben Hoek nog met Alem van Koen Hoeks ODC en John Laponder was met Zwaluw juist te sterk voor zoon Dylans Alem. Nulandia blijft door de zege tweede, maar heeft nog altijd de minste verliespunten. RKKSV vinden we terug op plaats 9, met pas 7 punten.

We gaan er vanuit dat het nu, door de maatregelen, winterstop is. Mocht het kabinet toch nog terugkomen op het besluit en sporten ook in de avond mogelijk te maken, dan kunnen we wellicht nog een nieuwe speelronde verwachten. Daarin staan dan o.a. EVVC – Real Lunet, TGG – Nieuwkuijk, BMC – DSC, SCG’18 – Den Dungen en Zwaluw VFC – Avanti’31 op het menu.

Foto’s: Marc van der Els / Jeroen Savelkouls / Edwin Smolders

Geef een antwoord