Elf vragen aan… Jelle Brus

SCHIJNDEL – Een van de pijlers van het verrassend voor de dag komende Avanti’31 is Jelle Brus (21). Als een van de sloten op de deur is hij er mede verantwoordelijk voor dat de koploper van de 3e klasse C pas drie tegendoelpunten hoefde te slikken. In onze wekelijkse rubriek vertelt de 21-jarige verdediger over ‘kleunen’, de perfecte competitie, FC Den Bosch en ballen die op veld 4 belanden.

Naam: Jelle Brus.
Geboren: 19 januari 2000 in Schijndel.
Club(s): SV Avanti’31, de club waar ik ook ben begonnen. Op mijn achtste ben ik naar RKC Waalwijk gegaan. Een jaar later fuseerde dat met Willem II (tot Willem II/RKC) en vijf jaar daarna met FC Den Bosch (Brabant United). Daar heb ik het toen nog twee jaar volgehouden, maar op mijn zestiende ben ik teruggekeerd bij die fantastische club aan de Boschweg.
Positie: Centrale verdediger, nummer 3.
Dagelijks leven: Ik woon in Schijndel en werk bij BAS World – voorheen bekend als BAS Trucks – in Veghel. Ik ben Product Category Marketeer. In het weekend drink ik (soms te) graag een pilske met vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn spelinzicht. Mijn slechtste punt is zonder enige twijfel mijn schot. Op trainingen probeer ik het wel eens van afstand, maar die ballen landen regelmatig op veld 4. Daar hebben mijn teamgenoot Mauro Brus en ik altijd de grootste lol om.
 2. Kunst- of natuurgras: Er gaat niks boven een goede zaag op natuurgras, dus daar kies ik voor.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik speel eigenlijk altijd op zwarte voetbalschoenen. Blijft toch het mooiste en vooral bij een verdediger.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Geen enkele kleurcombinatie is zo mooi als het blauw-wit van Avanti en FC Den Bosch. Natuurlijk voelt ook niks zo goed als het eigen sportpark van Avanti, maar als ik een andere moet kiezen, dan ga ik voor sportpark De Groote Wielen van OJC. Een aantal goede vrienden van mij spelen daar, dus ik kom daar ook regelmatig.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat is geen moeilijke keuze. In de D1 van Willem II/RKC wonnen wij een meerdaags toernooi in Nieuwegein, waarbij we onder andere Liverpool, Manchester City en Borussia Dortmund uitschakelden. Andere hoogtepunten zijn de kampioenschappen met de B1 en A1 van Avanti.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Er is maar één dieptepunt wat overal bovenuit steekt voor mij en dat is de coronaperiode. Geen wedstrijden en geen kantinefeesten, terwijl dat juist is wat het voetbal zo mooi maakt.
 7. Opvallendste teamgenoot: Roel Kappen. Die man is dit seizoen teruggekomen van FC Den Bosch en heeft een trap, dat is ongekend. Honderd procent dat er niemand in onze competitie is met een betere trap. Wij zijn in ieder geval erg blij met zijn terugkeer.
 8. Voetbalhumor: Voor mij het mooiste woord uit de voetbalwereld: ‘Kleunen’. Dat wordt regelmatig geroepen bij ons en dan weet iedereen, maar vooral de speler in kwestie, altijd wat hem te doen staat. Namelijk: erin kleunen en zorgen dat je mannetje er in ieder geval nooit met de bal vandoor gaat.
 9. Wat wil je nog bereiken: Persoonlijk heb ik niet meer de ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen. Die tijd heb ik wel gehad. Avanti is mijn club en het zou prachtig zijn als we een keer kampioen kunnen worden met ons kleine clubje van de Boschweg. Al moet ik wel zeggen dat we nu de perfecte competitie hebben, met veel mooie derby’s zoals Den Dungen, Gestel, BMC en natuurlijk Schijndel.
 10. Beste speler uit de regio: Dan ga ik voor Jorn van Hedel. Ik heb twee seizoenen met hem gevoetbald en het is nog steeds een goede vriend van me. Momenteel is hij dé linksback van FC Den Bosch. Mooi om hem vanaf de M-Side te zien shinen in het eerste van Den Bosch.
 11. Opvallendste regioclub: Gezien de afgelopen seizoenen zijn wij denk ik wel de opvallendste ploeg binnen onze competitie. Na twee moeilijke jaren, waarin we zelfs net degradatie ontliepen, gaan we nu als koploper de winterstop in. Ons team lijkt dit jaar goed in balans te zijn, met extreem veel voetballend vermogen voorin, een betrouwbaar middenveld, en de verdediging – plus keeper – die staat als een huis. We hebben een goede mix van jonge spelers en een aantal ervaren krachten. Van de 8 wedstrijden hebben we er 7 gewonnen, met een doelsaldo waar je u tegen zegt: 22-3.
Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een antwoord