Weekendoverzicht: toch nog voetbal!

DEN BOSCH – Weekendoverzicht? Ja zeker. Toen op zaterdagmiddag ook Essche Boys haar wedstrijd tegen Nulandia eruit gooide, ging zelfs door het nog laatst overgebleven competitieduel een streep. Maar desondanks werd er wel degelijk gevoetbald. We zetten alle bij ons bekende (oefen)wedstrijden, van vrijdag tot en met zondag, weer even op een rijtje – inclusief bijzonderheden.

We starten met FC Den Bosch, maar daar kunnen we het heel kort over houden. Vrijdagavond kwam NAC Breda op visite en waar op ‘Volle bak tegen NAC’ werd gehoopt, werd het in een leeg en kil stadion De Vliert een afstraffing van jewelste. De Bredanaars, die voorafgaand aan de wedstrijd nog ónder FC Den Bosch stonden, wonnen geenszins onverdiend met 0-5.

Meedoen bij tegenstander
Dan snel door naar zaterdag, waarop het O21-elftal van Den Bosch op bezoek ging bij Roda Boys, met trainer Jan van Grinsven aan het roer. In Aalst aangekomen, bleek er even voor de wedstrijd nog een aantal spelers van de thuisploeg zich afgemeld te hebben. Het resultaat was een opmerkelijke ‘trainingspartij’, waarbij drie spelers van FC meespeelden in het shirt van Roda Boys… Oh ja, de jonge Bosschenaren wonnen met 4-5.

In Rosmalen ging het er iets serieuzer aan toe. Daar vloog OJC uit de startblokken tegen WNC. Na 4 minuten was het al 2-0 en binnen het halfuur werd het 3-0. Doelpuntenmakers: Dennis Knuiman, Tom Wijkmans en Rick Wels. Na rust liet de hoofdklasser de teugels vieren en kwam de koploper van de zaterdag 1e klasse terug in de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 3-2.

Oefenduel gestaakt
Op zondag werden de meeste friendly’s gespeeld. Zo won Schijndel knap met 5-0 van het een klasse hoger acterende Heeswijk. Tjeerd Pijnenburg maakte er drie, Bjorn Blummel en Bart de Wit ieder een. Alle goals werden in de tweede helft gemaakt. Bij Nemelaer tegen SCG’18 was het juist de éérste helft die voor opwinding zorgde. Wouter Molenaar (strafschop), Wesley Diepens, Geert van de Ven en Jasper van Venrooij scoorden daarin, waardoor bij rust de 4-0 eindstand al op het bord stond. Ritchie van Ooijen (SCG) viel overigens uit met een hamstringblessure.

Bij Jan van Arckel tegen Alem werd het 1-2 (goals van Jeroen de Groot (JvA), Martijn Leerintveld en Mart van Boxtel), Avanti’31 won met 4-1 van Sparta’25 (Roel Kappen en Geert van Heeswijk ieder twee doelpunten) en BMC – Avesteyn werd bij een 0-2 stand gestaakt. Na een harde overtreding van een BMC’er vond de scheidsrechter het welletjes. Tot slot was er ook nog een oefenwedstrijd tussen BVV – dat zich eerder in de week nog had afgemeld voor het competitietreffen met RKDVC – en Zwaluw VFC. Die pot eindigde in 2-4, door goals van Dani van der Putten en Frenzo de Brouwer (BVV), de weer teruggekeerde Mateo Malbasic en een hattrick van Tommy Kreté.

Droomdebuut
Het slotakkoord is voor een speler die onze voetbalregio heeft verlaten. Vernoemenswaardig is namelijk het droomdebuut van Roy Kuijpers, die afgelopen donderdag als amateur (en clubtopscorer) vertrok bij FC Den Bosch en amper drie dagen later zijn debuut in de eredivisie – diep in de extra tijd – opluisterde met de winnende treffer namens RKC Waalwijk. Maar we moeten streng zijn; hij blijft wel op 9 treffers staan in ons regionale topscorersklassement.

Volgende week zal er ongetwijfeld weer vriendschappelijk worden gevoetbald. Verschillende trainers hebben ons laten weten naar een geschikte tegenstander op zoek te zijn. Zijn er al wedstrijden afgesproken, dan horen we het graag.

Foto’s: Gerald van Zanten / Bente van Tooren

Geef een antwoord