Weekendoverzicht: handjes dichtknijpen

DEN BOSCH – Het waren er wat minder dan vorige week, maar ook afgelopen weekend werd er nog een zevental wedstrijden gespeeld. Steeds wordt het iets lastiger, maar ook dit keer persen we er nog een weekendoverzicht uit.

Allereerst de wedstrijden om de punten: vrijdag won FCK/De Hommel (na een 6-1 ruststand) eenvoudig met 11-3 van het Groningse Leekster Eagles. Het eindigt daarmee op de 5e (gedeeld 2e) plek in de ‘voor-competitie’ en plaatst zich – zoals vrijdag al ter sprake kwam in het interview met Coen Burg – overtuigend voor de kampioenspoule. FC Den Bosch deed het een stuk minder overtuigend. Op bezoek bij Roda JC begon het nog goed: Jizz Hornkamp schoot de Bossche ploeg in de beginfase tot twee keer toe op voorsprong. Daarna was het echter Roda wat de klok sloeg en met een 3-2 nederlaag mocht FC de handjes dichtknijpen.

Sneltreinvaart
De overige wedstrijden waren allemaal vriendschappelijk en komen in sneltreinvaart voorbij. Op zaterdag won OJC Rosmalen (door goals van Dennis Knuiman en René Geerts) met 1-2 bij Nivo Sparta en Jan van Arckel leed een 1-3 nederlaag tegen zaterdagtweedeklasser Sleeuwijk. Koen de Wit redde de Ammerzodense eer.

Dan nog drie oefenduels op zondag. Zwaluw VFC – Nemelaer eindigde in 1-2, door treffers Giel van de Ven (2) en Tommy Kreté. Helvoirt won ruim bij DVG (foto), ondanks dat het – na een rode kaart voor Collin van den Bergh – het laatste kwartier van de eerste helft met een man minder speelde. Juist in die fase brachten Jeroen de Bever en Max Meijer de stand op 0-2. Na rust (weer 11 tegen 11) liep Helvoirt, via Rico de Laat en Noah Geurtz, uit naar 0-4. We eindigen dit korte overzicht met het duel tussen CHC en Boekel Sport. Dat eindigde in 2-2, met twee goals van Wesley Meeuwsen.

Volgende week
Voor de meeste clubs is nu, voor zover dat nog niet gebeurd was, toch echt de winterstop ingegaan. Een paar diehards gaan ook volgende week nog een keer de wei in: OJC ontvangt dan UNA, Helvoirt doet dat met Boekel en CHC gaat langs bij Rhode.

Geef een antwoord