Strik: vertrouwen in toekomst Boc

BOXTEL – Het is nog niet bepaald een vrolijk voetbaljaar voor RKSV Boxtel. De vierdeklasser presteert met een 13e plaats (5 punten uit 8 duels) teleurstellend. Boxtel eindigde de afgelopen jaren eigenlijk altijd wel in het linkerrijtje, maar dit seizoen valt er nog weinig te juichen op De Munsel. “Pech gehad met blessures”, vertelt Raymon Strik. “Op de plek waar we nu staan, horen we niet.”

Boxtel haalde z’n 5 punten in 3 duels op rij tegen BZS (1-1), Wilhelmina (0-0) en RKKSV (2-0). Alle andere wedstrijden gingen verloren. Strik kan dus niet anders dan toegeven dat Boxtel aan een moeizaam seizoen bezig is: “De jeugd doet z’n best, maar we missen teveel spelers om het niveau te halen van voor corona, zeg maar. Vorig seizoen eindigden we na 17 wedstrijden als derde. Op een enkeling na is iedereen er nog steeds bij. Alleen lang niet allemaal inzetbaar”, aldus de 29-jarige keeper, die de aanvoerdersband draagt.

De winterstop is dus niet op een slecht moment gekomen. “Nu kunnen er hopelijk weer wat spelers fit worden en aansluiten. Maar we hebben de eerste seizoenshelft ook wel pech gehad, hoor. In de laatste minuten tegen Elshout (0-1, red.) waaide er een voorzet in, tegen Jan van Arckel betekende vijf minuten voor tijd een afstandsschot 2-3 en thuis tegen BZS waren we beter, maar gaven we één knullige goal weg en speelden we gelijk (1-1 dus, red.). Dat zijn allemaal dure punten.”

Lange en korte termijn
Toch is Strik, die zelf in 2019 terugkeerde van een kort uitstapje bij DVG, positief over de toekomst van Boxtel: “De clubleiding is er mee bezig om er weer een echte club van te maken. Met een A1 en een tweede elftal wat als selectie-elftal gaat fungeren. Dat hadden we op een gegeven moment zelfs niet meer, dat is voor de concurrentie niet goed.  Ze zijn echt goed aan het bouwen voor de langere termijn. Alle f
aciliteiten zijn in orde, de teams worden weer breder en het lijkt weer meer te leven. Dus wat dat betreft kijken we met vertrouwen naar de toekomst.”

Nu de korte termijn nog. Zodra er weer gevoetbald mag worden, moet Boxtel als de wiedeweerga punten gaan pakken. “Hopelijk gaat het wat meer meezitten en gaan we daarmee wat plekken stijgen. Op de plek waar we nu staan, horen we niet thuis”, vindt Strik. “We hebben een jonge ploeg. Ik ben met mijn 29 jaar de oudste en verder is het veelal rond de 20. Maar voetballen kunnen we. Dat gaan we na de winterstop laten zien.”

Foto: Marc van der Els

Geef een reactie