Wilhelmina verder met nieuwe trainer

DEN BOSCH – Volgend seizoen staat Coen van Overbeek niet meer aan het roer bij Wilhelmina. Dat heeft de bijna 44-jarige clubman in de laatste week van dit kalenderjaar te horen gekregen van het bestuur. Van Overbeek was graag nog doorgegaan en gaat op zoek naar een andere club om als hoofdtrainer actief te blijven.

Hij was eerst assistent bij Wilhelmina en werd in 2019 doorgeschoven als eindverantwoordelijke. “Was een mooie stap om bij een club als Wilhelmina te mogen starten als hoofdtrainer”, aldus Van Overbeek. “We hebben een mooie tijd gehad, ondanks drie rotseizoenen met corona en onlangs wat strubbelingen vanwege het terugtrekken van het tweede elftal.” Dit seizoen kwamen, door de oprichting van een O23-team, geen spelers door richting de selectie. Al na 4 wedstrijden moest Wilhelmina 2 daardoor uit de competitie gehaald worden wegens spelerstekorten. “Kregen we ineens een groep van 24 spelers, waarvan er een aantal moest afvallen naar de lagere senioren.”

Boven de groep
Nu de rust leek wedergekeerd kreeg Van Overbeek tot zijn spijt te horen dat het na dit seizoen ophoudt voor hem. “Ik had er graag nog een seizoen aan vastgeplakt, maar dat gaat niet gebeuren. Mijn trainingen en kennis waren goed. We speelden ook herkenbaar en aanvallend voetbal en ik stond prima tussen de groep. Alleen wilden ze graag iemand hebben die wat meer bóven de groep staat.” Voor de Bosschenaar reden om verder te kijken buiten zijn eigen club. “Op naar nieuwe uitdaging. Waar een deur dicht gaat, zullen er ergens anders weer open gaan, zeggen ze dan, toch?”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord