Jaaroverzicht 2021: deel 2

DEN BOSCH – We kijken deze eerste week van het jaar, met een samenvatting van de belangrijkste nieuwsberichten, terug op het voetbaljaar 2021. Vandaag het tweede kwartaal, waarin Emplina haar keeper zag vertrekken, de trainer zag stoppen, maar ook een international binnenhaalde. Waarin ook de Bossche invasie in Velddriel plaatsvond, OJC, CHC, BVV, Vlijmense Boys én Zwaluw spelers zagen terugkeren, Kruisstraat drie bekende namen binnenhaalde, een Bossche trainster naar Feyenoord ging en Nemelaer een primeur pakte.

Zie ook: Jaaroverzicht 2021: deel 1 (03-01-’22)

April
2 – Said Ali Hussein, trotse international van zijn moederland Somalië, gaat Avanti’31 verruilen voor Emplina.
12 – Tom Stupers (foto onder) vertrekt bij Emplina en gaat keepen bij Nivo Sparta. Stupers stond al sinds 2010 onder de lat bij de Empelse ploeg. Hij vertrok in 2018 naar Dongen, maar speelde daar geen officieel duel en keerde al snel weer terug. Wie ook via Dongen terugkeert is Tom Wijkmans. Hij landt na twee jaar weer bij OJC Rosmalen.
19 – Nadat eerder Renzo Pereira werd gestrikt, maakt ook Jean-Claude van Aanholt de overstap van OJC Rosmalen naar CHC.
23 – Na een week eerder FC Dordrecht met 6-2 te verslaan, wint FC Den Bosch met liefst 7-0 van Roda JC. Met name de van Groningen gehuurde Romano Postema en de eveneens veel scorende Jizz Hornkamp zijn verantwoordelijk voor de wederopstanding in de tweede seizoenshelft. Uiteindelijk eindigt Den Bosch desondanks alsnog als voorlaatste.
25 – BVV haalt Erngelo Martha terug. Hij komt van Real Lunet.

Mei
5 – RKVSC maakt bekend dat er de nodige bekende Bossche voetballers naar Velddriel komen: Jimmy Floor, Younesse Bouchti, Richard van Rijn, Vlado Petrovic, Koen Beekwilder en Samir Bayouni.
6 – De Regio Cup voor de senioren wordt definitief geschrapt.
7 – Jack de Gier verlengt z’n contract als hoofdtrainer bij FC Den Bosch. Ook in het nieuwe seizoen staat de geboren Schijndelnaar voor de groep.
7 – Wij publiceerden de ijzersterke selectie van ‘FC 073voetbal‘, een fictief elftal gevormd door (prof)voetballers afkomstig uit onze regio (afbeelding onder).
11 – Binnenkort ook vrouwen bij een eerste herenteam? De KNVB maakt bekend dat dat voortaan ook toegestaan is. Ook komt er, eindelijk, goed nieuws voor de seniorenvoetballers; ze mogen weer in groepsverband gaan trainen.
12 – Met een fantasieopstelling sluit FC Den Bosch de competitie af met een 3-1 nederlaag tegen MVV. De club miste 10 spelers wegens corona, 6 door een blessure en 1 was geschorst. Er bleven precies 11 fitte spelers over: keeper Wouter van der Steen, zeven verdedigers en drie aanvallers.
14 – Bosschenaar Ashley van den Dungen wordt assistent-trainer bij het nieuwe vrouwenteam van Feyenoord (foto boven). Zwaluw VFC haalt twee voormalig jeugdspelers terug naar Bergenshuizen. Lucas Stilmant maakt de overstap van Real Lunet en Olaf van Berkel, die in 2017 vertrok naar SVSSS, keert ook weer terug.
24 – Wesley Sneijder neemt FC Den Bosch definitief niet over. Amerikaanse investeerders staan op pole position.
28 – Karan Sampat verruilt Wilhelmina voor Vlijmense Boys. Verder komt er toch nog voetbal dit seizoen; de Regio Cup voor de jeugd gaat door. In juni worden 4 weken lang de nodige wedstrijden gespeeld. Veel teams trekken zich ook noodgedwongen terug, omdat de velden worden ingezaaid of er andere (toernooi)plannen zijn gemaakt.
31 – Sebastiaan van Bakel tekent een profcontract bij FC Den Bosch. Eerder legde de club ook al Berlicummer Jorn van Hedel vast, die doorbrak uit de eigen jeugd.

IJzersterke selectie voor FC 073voetbal

Juni
9 – FC Den Bosch moet voormalig eigenaar Kakhi Jordania een kwart miljoen betalen, zo luidt het definitieve oordeel van de rechter, na vele maanden getouwtrek tussen beide partijen. Aangezien de club een soortgelijk bedrag tegoed heeft van de voormalige geldschieter, lijkt de vete met een sisser af te lopen.
15 – Het is de laatste dag waarop amateurvoetballers (A-categorie) kunnen wisselen van club. Die slotdag van de ‘transfermarkt’ levert nog een verrassende transfer op: Frank van der Struijk verruilt Real Lunet na drie seizoenen voor CHC. Daarnaast ziet Wilhelmina op de slotdag ook nog twee spelers naar RWB vertrekken en RKKSV versterkt zich met drie opvallende namen: Kaj de Visser (Schijndel), Max Forman (BMC) en Günther van Meurs komt van Maliskamp.
18 – Wedstrijden én publiek bij de senioren, het kabinet staat het vanaf 26 juni weer toe. Eigenlijk te laat, vinden veel clubs, maar er heerst ook opluchting dat het weer mag. De nodige regioclubs plannen toch nog wat oefenwedstrijden in juli, om dit seizoen toch nog in actie te komen.
24 – William van Overbeek kiest definitief voor FC Den Bosch. De in Uden woonachtige Bosschenaar, die het assistent-trainerschap bij Den Bosch combineerde met het hoofdtrainer zijn bij Emplina, stopt bij de tweedeklasser.
28 – De eerste (oefen)wedstrijd sinds 13 oktober 2020 (!) is weer een feit. Nemelaer heeft de primeur van de comeback-wedstrijden. In Haaren maakt de ploeg er tegen Trinitas Oisterwijk een spektakelstuk van; 6-3. Oisterwijker Geert van de Ven tekent voor 4 doelpunten (foto onder). Ook Maliskamp komt op deze dag weer in actie. Het wint met 3-4 van DESO.

Later deze week deel 3 en 4 van ons jaaroverzicht. Dan gaat het onder andere over een overstroming, een indrukwekkend afscheid en een scorende keeper. Genoeg leesvoer aan het begin van het nieuwe jaar!

Foto’s: Gerald van Zanten | André Nouwens

Geef een antwoord