Uitgedund FC Den Bosch begint alweer

DEN BOSCH – Terwijl de amateurs nog wachten op hun eerste trainingsminuten, begint voor FC Den Bosch morgenavond de competitie alweer. Met het gedegradeerde FC Emmen – waar Rosmalenaar Peter van Ooijen actief is – komt de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek in De Vliert. We frissen het geheugen van het Bossche voetbalpubliek nog even op.

Het seizoen begin voor FC Den Bosch met het nieuws van de KNVB dat Amerikaanse en regionale investeerders de club financieel mochten ondersteunen. Het kreeg tevens een flinke financiële injectie vanwege de transfer van Ringo Meerveld naar Willem II, wat de club zo’n 750.000 euro opleverde. De start van de competitie was, na een teleurstellende voorbereiding, opmerkelijk te noemen: 6 punten uit 2 duels. Daarna waren de resultaten wisselend. Met name de slotfase van wedstrijden heeft Den Bosch al meerdere keren de das omgedaan. Clubtopscorer Roy Kuijpers was een van de weinige lichtpuntjes van de eerste seizoenshelft. Hij was 9 keer trefzeker, maar werd nog voor de winterstop begon door RKC Waalwijk weggehaald – en luisterde daar z’n debuut in de eredivisie meteen op met een doelpunt.

Look-a-like van Frenkie
De selectie van Bossche profvoetballers was al niet al te ruim, maar hij is inmiddels nog verder uitgedund. Ricardo Kip besloot al twee maanden na zijn komst weer te vertrekken, omdat hij geen contract kreeg. Ook Gaston Salasiwa, die eveneens op amateurbasis actief was, keert na de winterstop niet meer terug. Rick Zuijderwijk is ook niet meer inzetbaar. De look-a-like van Frenkie de Jong werd door Willem II verhuurd, maar kwam in Bossche dienst niet uit de verf en hield veelal de bank warm.

Versterking zou op komst zijn. Zo werd er gerept over een rechtsbuiten, twee middenvelders en een linkerverdediger, liefst met ervaring, die mogelijk over zouden komen van de andere clubs waar de Amerikanen aandeelhouder zijn. Van hen ontbreekt echter nog ieder spoor. Wel is Barry Maguire terug in De Vliert. De Tielenaar, die al op 16-jarige leeftijd debuteerde bij Den Bosch en er ruim 100 wedstrijden in het eerste elftal speelde, is na allerlei buitenlandse avonturen – in Noorwegen, Ierland en Singapore – terug in Nederland. Hij houdt zijn conditie op peil bij FC en bekijkt samen met de club of ze in de tweede seizoenshelft iets voor elkaar kunnen betekenen.

Van alles om voor te strijden
Tegen FC Emmen zal Maguire er nog niet bij zijn. Jack de Gier moet dus elf andere namen zien te vinden om de Bossche vesting te verdedigen. Vorig jaar eindigde FC als voorlaatste, maar de Schijndelse trainer heeft nu ondanks alle beperkingen nog van alles om voor te strijden. De eerste competitiehelft eindigde voor Den Bosch immers op slechts één puntje van een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs.

Geef een antwoord