Niet maar ook weer wel mee naar Spanje

DEN BOSCH/MALAGA – Eigenlijk had Martijn de Wildt afgelopen weekend met de eerste selectie van Nivo Sparta moeten genieten van een trainingskamp in Spanje. Maar de 26-jarige Bosschenaar zat tot zijn grote spijt thuis. In quarantaine. Als pleister op de wonde zorgden zijn teamgenoten ervoor dat hij toch overal bij ‘aanwezig’ was.

“Helemaal zuur”, lachte De Wildt als een boer met kiespijn, toen wij hem tijdens het weekend contacten. Hij zat tot onze verrassing helemaal niet in Spanje, maar belde vanuit zijn huis, waar hij tot aan vandaag in isolatie zat. “Maandagochtend kreeg ik klachten. Ik heb me meteen laten testen en kreeg ‘s nacht de positieve uitslag. Ben alleen een paar dagen licht grieperig geweest, maar dat viel wel mee. Heb nu bijna nergens last meer van.”

Uitgeprint
Ondertussen zag hij het winterse tripje naar Malaga dus wel mooi aan zijn neus voorbij gaan. “Echt mega zonde, het ziet er goed uit daar.” De Wildt ontving het ene na het andere filmpje, terwijl hij thuis op de bank lag. “Dennis (van Meurs, red.) had een foto van mij uitgeprint en die overal mee naartoe genomen, zodat ik er ‘toch bij was’. Ja, heeft ie mooi gedaan. Ze zijn nu in een café in Torremolinos.”

De ludieke actie verzacht de pijn wel een klein beetje, geeft De Wildt toe: “Het is niet anders in deze tijd. Super lullig en kut, maar niks aan te doen.” Ondanks het gemis van de middenvelder vermaakte Nivo Sparta zich prima tijdens de minivakantie. Er werd onder meer twee keer getraind op het veld, een quiz gedaan, gebeachvoetvolleyd, een oefenwedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Kampen (4-1 overwinning), het stadion bezocht voor Malaga – Sporting Gijón en ongetwijfeld goed aan de teamsfeer gewerkt.

Geef een antwoord