22-jarige groeibriljant op CHC-flank

DEN BOSCH – Een van de ontdekkingen van dit seizoen is Mouad Hassan van CHC. De (rechtsbenige) linkervleugelaanvaller scoorde al 9 keer en werd door OJC Rosmalen gestrikt om volgend seizoen op hoger niveau zijn kunsten te komen laten zien. Maar wie is deze 22-jarige groeibriljant eigenlijk? Hassan bleef best lang onder de radar. Hij vertelt aan 073voetbal waarom.

Een laatbloeier mogen we de Bosschenaar wel noemen. Een paar jaar geleden was hij zelfs nog een tijdje helemaal gestopt met voetballen. “Ik had er geen plezier meer in”, zegt Hassan. “Maar na een paar maanden pakte ik de draad weer op bij CHC en ik ben blij dat ik die keuze toen gemaakt heb.”

Zijn voetballeven begint een flinke poos geleden. Nagenoeg zijn hele jeugd bracht Hassan door bij BVV. “Eén seizoen ben ik overgestapt naar Engelen en mijn laatste jaar als jeugdspeler voetbalde ik bij Haarsteeg in de JO19-1. Met BVV speelden we tegen hen en na de wedstrijd vroeg de trainer of ik het seizoen daarna bij Haarsteeg wilde komen voetballen. Ik dacht: waarom niet, een keer wat anders is ook leuk. We hebben toen een heel leuk seizoen gehad daar.”

Maar na dat jaar was het ineens over. “Ik zag het gewoon niet zitten”, zegt Hassan, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat hij zijn schoenen op zolder zette. “Ik vond het niet zo leuk meer en wist ook niet precies hoe ik zelf de stap naar het seniorenvoetbal moest maken.” Gelukkig werd hij daar na een halfjaartje mee geholpen door CHC. “De jeugdcoördinator belde me. Of ik daar na de winterstop wilde komen voetballen, als dispensatiespeler voor de A1. Toen ging het snel. Ik schoof door naar het tweede elftal, mocht vaak meetrainen met 1, kreeg invalbeurten en liet zien dat ik een vaste waarde kon zijn.”

Snelheid of steekballen
Een ware openbaring is Hassan de afgelopen tijd op de flank bij de tweedeklasser. Als rechtspoot op links kan hij naar binnen trekken en op doel vuren. “Maar ik moet heel eerlijk zijn dat ik er meestal juist met m’n snelheid omheen ga, of steekballen krijg”, lacht de in Orthen woonachtige student, die bezig is aan zijn laatste jaar op het Koning Willem I College. “Ik heb gewoon een hele late ontwikkeling doorgemaakt. Bij CHC krijg ik het vertrouwen en de vrijheid. En dan speel ik natuurlijk ook nog met de gebroeders Hadouir, Wesley Meeuwsen, de broers Cetinkaya en zo kan ik eigenlijk heel het team wel opnoemen.”

Makkelijke keuze
Zijn goede prestaties vielen de volgers van het regionale voetbal al een tijdje op. OJC Rosmalen was er als de kippen bij om de pijlsnelle aanvaller vast te leggen voor volgend seizoen. “Ik ben voor mijn gevoel klaar voor een stap hogerop en daar sluit OJC perfect op aan, omdat ze op een hoog niveau spelen. Ik heb fijne gesprekken gehad met de staf en mijn gevoel was al snel goed. Ze hebben een jong, sterk, leuk en gretig elftal”, aldus Hassan, die de keuze vrij makkelijk maakte. “OJC was er heel vroeg bij, dus dat gaf me wel het gevoel dat ze mij er graag bij wilde hebben. De club heeft een mooie ambitie, terugkeren in de derde divisie en daar met zoveel mogelijk eigen en regionale spelers in meedraaien, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Foto: Jimmy Suarez

Geef een antwoord