Buitenlandse aanwinst voor FC Den Bosch

DEN BOSCH – De eerste winterse aanwinst heeft zich gemeld in stadion De Vliert. Per direct heeft FC Den Bosch zich versterkt met Dino Halilović, een Kroatische middenvelder die overkomt van de Deense partnerclub Esbjerg fB. Vandaag, woensdag, trainde hij al mee met de selectie van Jack de Gier.

Halilović stond bekend als een groot talent. Hij speelde in de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb en Udinese en kwam uit voor meerdere jeugdelftallen van Kroatië. Ondanks zijn nog jonge leeftijd (23) heeft hij al de nodige ervaring, getuige de ruim 100 duels die Halilović speelde in de hoogste Kroatische divisie. Vanaf 2017 was hij achtereenvolgens speler van NK Istra, NK Lokomotiva, NK Rudes en opnieuw NK Istra. Afgelopen zomer werd Esbjerg – net als FC Den Bosch in handen van de Amerikaanse aandeelhouders – zijn nieuwe club. Daar kwam de Kroaat weinig aan bod.

Bij FC Den Bosch, dat deze transferperiode een aantal nieuwe spelers wil verwelkomen, tekende Halilović voor anderhalf jaar. Technisch manager Jan Gösgens denkt een goede aankoop te hebben binnengehaald: “Ik ben blij met deze aanwinst. Hij is een echte box-to-box speler die ons middenveld direct kan versterken.”

Geef een antwoord