Wilhelmina schuift nieuwe trainer door

DEN BOSCH – In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer heeft Wilhelmina het niet van ver weg hoeven halen. De nieuwe man komt uit eigen gelederen. Ergin Dag, sinds anderhalf jaar actief als hoofd jeugdopleiding bij de vierdeklasser, schuift door naar het eerste elftal.

Dag (54) voetbalde zelf in zijn jonge jaren voornamelijk bij clubs in de regio Eindhoven. Daarna was hij jeugdtrainer bij Braakhuizen en Nuenen en coachte hij in de beginjaren van het millennium de vlaggenschepen van Ollandia, Rust Roest en HSE. Ook was hij later actief als trainer en scout in Turkije en België, als HJO bij Prinses Irene en Brabantia, als assistent bij FC Den Bosch O19 en als regiotrainer in dienst van de KNVB. Sinds september 2020 loopt Dag bij Wilhelmina rond, waar hij komend seizoen dus het stokje van de tot zijn spijt vertrekkende Coen van Overbeek overneemt bij het eerste elftal.

Drie klasses omlaag
Naast deze nieuwe naam in de regionale trainerswereld is ook een oudgediende weer onder de pannen. Hans Lathouwers (59) kreeg bij eersteklasser Rhode te horen dat zij na twee jaar naar een andere trainer op zoek gingen, maar in het drie competities lager actieve Herpinia vond hij een nieuwe uitdaging. De eveneens zeer geroutineerde Bosschenaar was eerder coach bij DVG, BVV, Schijndel, RKDVC, Emplina, Haarsteeg, BVV, BMC en Alem.

Geef een reactie