Even geen DSC maar Atletiko Flamingo

DEN BOSCH/KERKDRIEL – DSC moet het al anderhalf seizoen doen zonder Menno van de Griendt. De 28-jarige centrale verdediger is vanwege zijn werk geëmigreerd naar de Caribische eilanden. Maar zijn voormalige club probeert hij, zo goed en kwaad als het gaat, nog altijd op de voet te volgen. En in de zomer van 2023 is hij weer terug. Ook op het veld? Dat is nog de vraag.

Het was ons even ontgaan, dat Van de Griendt al een hele tijd geen deel meer uitmaakt van de selectie van DSC. “Dat zag je toch wel aan de resultaten?”, reageert hij lachend, doelend op de lage klassering van zijn ex-teamgenoten. De Bosschenaar vertrok in de zomer van 2020, samen met zijn vriendin, naar het Caribisch deel van ons koninkrijk. Daar werkt hij op Bonaire en Curaçao. “Ik ben dus even van de radar, maar kom wel nog regelmatig in Nederland, hoor. Al is dat nu ook al een half jaar geleden. En ik ben dus niet meer actief bij DSC.”

In de Caribbean voetbalde Van de Griendt een jaar lang bij een lokaal team. “De taal hielp alleen niet mee. Ik begreep er helemaal niks van”, lacht hij hardop. “Door corona mochten we ook alleen maar trainen en de velden zijn net beton. Daar ben ik inmiddels dus maar weer mee gestopt.”

Op bovenstaande foto het trainingsveld van Atletiko Flamingo, waar Van de Griendt dus een tijdje meetrainde. “Het is kunstgras, normaal gras kan niet in verband met het klimaat. Maar dat kunstgras is dus gewoon beton. Zeg maar hetzelfde als zo’n mat die al tien jaar bij een amateurclub ligt. Het lijkt op de foto misschien nog wat, maar wacht maar tot je er op loopt. Die container op de achtergrond is trouwens een kleedkamer, haha.”

Uur lang bellen
Van de Griendt volgt het regionale amateurvoetbal, uit zijn oude woonomgeving, nog steeds. “Nou ja, alleen DSC. Meer niet, eerlijk gezegd. En door corona is het zelfs lastig om ook DSC nauw te blijven volgen. In normale tijden ben ik elke maandagochtend een uur lang aan het bellen met Bas Vos, om de wedstrijd en dergelijke te bespreken.” Dit seizoen zijn dat meestal niet zulke uitbundige gesprekken. “Ze draaien nog niet zoals gewenst, inderdaad. Maar ik hoop en ga er vanuit dat de goede resultaten nog wel gaan komen in de resterende 16 wedstrijden. Sowieso mooi dat er wat jonge jongens zijn in de groep. Aankomende zomer gaat er weer een generatie stoppen, dus goed voor de club dat er inmiddels alweer twee jaar jeugdspelers bij het eerste staan.”

Ook volgend seizoen is Van de Griendt sowieso nog aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Sluit hij daarna weer aan bij DSC 1? “Dat is afwachten, ligt eraan of ik het kan combineren met het werk. Na mijn terugkomst moet ik waarschijnlijk ook onregelmatig gaan werken. Dan zit twee keer trainen en op zondag voetballen er niet altijd in. Als ik het doe, is het voor honderd procent, en dat kan dan niet. Waarschijnlijk einde carrière dus, zeg je? Dat houd ik nog even in het midden.”

Geef een reactie