Elf vragen aan… Jordi van Lijssel

SINT MICHIELSGESTEL – Met zijn 28 jaar hoort Jordi van Lijssel bij de paar ervaren rotten die de selectie van SCG’18 herbergt. Centraal achterin regelt de fijnbesnaarde linkspoot de zaakjes tijdens wedstrijden en daarbuiten staat hij altijd klaar om ons te woord te staan. Zo ook deze week, toen we hem uitkozen voor het beantwoorden van onze ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Jordi van Lijssel.
Geboren: 5 maart 1994 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Ik ben begonnen bij RKVV Sint-Michielsgestel en vanaf de E-tjes heb ik vijf mooie jaren gehad in de jeugd van FC Den Bosch. Daarna volgden de B- en A-jeugd bij RKSV Schijndel en twee jaar hoofdklasse met het eerste van Schijndel. Toen besloot ik weer terug naar het ‘oude nest’ te gaan. Ik wilde graag met mijn broertje spelen en die ging toen naar het eerste van RKVV Sint-Michielsgestel. Ik heb dus drie jaar bij RKVV SMG gespeeld en nu volgens mij alweer het vierde seizoen in het eerste van het gefuseerde SCG’18.
Positie: De laatste jaren centrale verdediger, soms linksback. Ik vind een aanvallende rol wel leuker, zoals vroeger in de jeugd van Schijndel. Toen was ik altijd middenvelder – op ’10’ – of soms spits of linksbuiten.
Dagelijks leven: Na drie jaar samenwonen in hartje Den Bosch woon ik momenteel een halfjaartje in Schijndel, samen met mijn vriendin Danielle. Ik werk al zo’n zes jaar bij BAS Truck Center B.V. in Veghel en op dit moment ben ik daar Manager Business Support & Development. Verder hou ik graag van een biertje drinken met vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn denk ik mijn inzicht, inzet en een aardige linker. Mijn zwakste punt is toch wel mijn snelheid. Met de oudjes van het team – Rick en Ritchie – zijn we niet vooruit te branden.
 2. Kunst- of natuurgras: Bij SCG spelen wij op kunstgras, maar helaas wel op een slecht kunstgrasveld. Op veld 2 ligt een nieuw veld, wat veel beter is. Daar trainen we ook liever, haha. Maar er gaat niks boven een lekker grasveldje.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart. Vroeger – ‘op 10’ – nog een kleurtje, maar nu lekker degelijk.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind tenues met blauw en wit altijd het mooiste, dus die van FC Den Bosch en Avanti’31 spreken mij aan. Verder is het mooiste sportpark natuurlijk dat van ons eigen SCG’18. Het veld is mooi omheind door de dijk en tribune, met een mooie aangrenzende kantine waar het geregeld bal is. Helaas de laatste tijd door corona wel wat minder.. Daarnaast zien de kleedkamers en andere velden er ook altijd verzorgd uit, een compliment aan onze accommodatiebeheerders.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat is toch een toernooi bij ADO Den Haag, in de jeugd bij FC Den Bosch. Daar deden toen Ajax, PSV en Feyenoord aan mee en dan is het extra mooi om zo’n toernooi te winnen natuurlijk. Helaas dronken we toen nog geen bier om het te vieren.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het tweede jaar bij het eerste van Schijndel zijn we gedegradeerd van de hoofd- naar de 1e klasse. Dat was op zich geen schande, alleen de manier waarop wel. We werden in de nacompetitie met 7-1 afgedroogd, uit bij Beerse Boys, met meer dan 1000 toeschouwers. Dat was erg pijnlijk.
 7. Opvallendste teamgenoot: Als je het me een paar jaar geleden had gevraagd, dan was het zonder twijfel Peerke Heessels. Die vent spoort niet. Het hoogtepunt was wel het motivatiefilmpje in de meterkast voor de wedstrijd tegen Den Dungen. Dat filmpje ging toen menig dorp rond, maar helaas mocht het niet baten, haha.
  Op dit moment is het zonder twijfel Jim Mutsaars, onze linksback. Wat die af en toe voor onzin uitkraamt, dan kijkt iedereen elkaar weer aan van: wat moeten we hier mee? Daarnaast heeft ie elke wedstrijd wel ruzie met verschillende spelers van de tegenstander door zijn welbekende kreten ‘laat hem maar schieten’, ‘hij kan er niks van’, etc. Maar hij gaat er elke wedstrijd wel volle bak voor en als ie scoort, dan horen we dat weken…..
 8. Voetbalhumor: Het mooiste moment is toch wel gerelateerd aan het 073voetbal Gala van wat jaren geleden. Roy van Gulick heeft toen dezelfde profielfoto als degene achter deze website ingesteld en Dennis Kapteijns had in zijn telefoon Roy naar hem vernoemd. Vervolgens hebben ze met elkaar geappt, dat Daan Voets aanwezig moest zijn voor de prijs voor topscorer of beste speler onder 23. Daarvan werden screenshots gestuurd naar Daan en toen gingen we met een groepje naar het gala. Daan was er van overtuigd dat ie ging winnen, maar gaandeweg de avond kreeg hij steeds meer in de gaten dat ie in de val gelokt was.
 9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden. Dat is me nog nooit gelukt helaas.
 10. Beste speler uit de regio: Mijn broertje, Mike van Lijssel, heb ik altijd de beste gevonden in de competities waarin we speelden. Sterk, snel, technisch, niet fijn om tegen te spelen. Helaas is ie twee jaar geblesseerd geweest, maar gelukkig heeft ie zijn eerste potjes weer gespeeld. Binnen de club is er ook een groot talent, Abel Gersjes. Ze lijken heel veel op elkaar qua positie en vaardigheden. Twee beesten, maar ze moeten allebei meer gaan leiden en coachen.
 11. Opvallendste regioclub: Den Dungen. Toen ik een jaar of zes geleden bij Gestel kwam voetballen, had Den Dungen het imago van een ‘boerenclubje’ in de 4e klasse. Op dit moment is het een hele goede ploeg, met veel goede voetballers als Loek van Grinsven, Luuk van Loon, Tom Schuurmans, Lex van den Biggelaar en natuurlijk supersub Jens van Grinsven. Daarnaast ook een paar harde werkers, die samen een goede ploeg vormen. Dat hebben ze goed gedaan afgelopen jaren.
  Wij zijn zelf de competitie goed gestart, maar gezakt naar het rechterrijtje. Toevallig heb ik zelf donderdag weer voor de eerste keer getraind met de groep. De laatste wedstrijd die ik fit heb gespeeld dateert van 10 oktober, een halfjaar geleden. Gelukkig ben ik nu weer fit voor de komende, belangrijke wedstrijden.
Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord