Schellekens: ‘Drie erbij, dan gaat het hard’

HAARSTEEG – De trouwe sitebezoeker had het vast al in het weekendoverzicht gelezen: Mathieu Schellekens velde met zijn hattrick het vonnis over TGG, dat met 1-3 verloor van Haarsteeg. Extra speciaal was het dat de spits die drie doelpunten binnen vier minuten (!) in de touwen werkte. Hij mag zich er niet alleen matchwinner, maar tevens weektopscorer van de 073-regio mee noemen.

Schellekens was even uitgeschakeld wegens een blessure, maar is de laatste wedstrijden weer belangrijk in de frontlinie van Haarsteeg. “Het gaat lekker”, geeft hij toe, maar een hattrick in zó’n kort tijdsbestek heeft hij niet eerder gemaakt. “Na onze gelijkmaker knakte TGG. Conditioneel een zwak elftal. En een paar goede acties van onze jonkies.” Schellekens staat inmiddels op 9 goals. “Of er nog een aanval komt op de koplopers van het regioklassement? Ik ga mijn best doen. Drie erbij nu, dan gaat het hard, hè.”

Beste zaken
Na Schellekens sprongen de prestaties van Mart van Boxtel (Alem), Bjorn van Bijnen (Vlijmense Boys), Giovanni Librizzi (Wihelmina) en Twan Passon (FC Engelen) afgelopen weekend het meest in het oog. Zij maakten er allemaal twee, maar misschien deden Mats Steenbekkers (Alem), Wesley Meeuwsen (CHC) en Frenk Schaap (Nivo Sparta) nog wel de beste zaken. Met hun doelpunt naderen ze koploper Dennis Knuiman (OJC) tot op twee goals.

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers 11-04
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 16
Teun de Bresser Emplina 15
Mats Steenbekkers Alem 14 +1
Wesley Meeuwsen CHC 14 +1
Frenk Schaap Nivo Sparta 14 +1
Richard van Rijn RKVSC 14
Mart van Boxtel Alem 13 +2

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2021-2022.

Foto: Marco Oomen