De Wildt terug naar ‘de hel van Zuid’

DEN BOSCH – Martijn de Wildt heeft besloten om zijn ambities op voetbalgebied te laten varen. De 26-jarige middenvelder van Nivo Sparta keert na dit seizoen terug bij derdeklasser BLC. Het verruilt het voetballen in de 1e klasse in voor de mooie momenten met zijn vrienden, die hij de afgelopen jaren ongetwijfeld gemist zal hebben. “Terug naar de hel van Zuid”, aldus de altijd goedlachse Bosschenaar.

In de zomer van 2017 vertrok De Wildt bij BLC, waar hij al op jonge leeftijd een zeer belangrijke speler was en vroeg de aanvoerdersband kreeg. Hij was toe aan een stap hogerop en koos voor Roda Boys, waar hij drie seizoenen verbleef. Twee jaar geleden volgde een overstap naar Zaltbommel, waar hij met Nivo dus in de 1e klasse ging spelen. Het bevalt hem daar prima, maar toch kiest hij er nu voor om terug naar BLC te gaan: “Ik heb er lang over nagedacht, maar ben blij dat ik met de boys nog paar jaar kan gaan knallen en het vooral gezellig kan hebben.”

Het vertrek bij Nivo Sparta van Dennis van Meurs (nieuwe club nog onbekend) en Thomas van der Horst (naar Emplina) is debet aan zijn terugkeer, verklaart De Wildt: “Dat zijn jongens uit Den Bosch, waar ik samen mee rijd. Als BLC nou in de 4e klasse of zo speelde, dan had ik het (nog) niet gedaan. Maar ze doen mee bovenin de 3e klasse, met een beetje geluk spelen we volgend seizoen misschien zelfs in de 2e klasse. Dat vind ik de keuze wel waard. BLC heeft best een leuk team en al mijn beste maten spelen daar. Ik zit elk jaar te twijfelen wat ik nou eigenlijk wil en ben blij dat ik nu de knoop heb doorgehakt: ik wil lekker nog een paar jaar met m’n vrienden spelen op een leuk niveau. BLC is uiteindelijk toch m’n cluppie.”

Foto’s: Marco Oomen