Degradatie zou een flinke smet zijn

DEN BOSCH – Voor Kevin van Zijl wordt het nog aanpoten om zijn actieve periode in stijl af te sluiten. Na dit seizoen gaat de 35-jarige routinier zich – met de nieuwe fusieclub DBN’22 – richten op zijn trainerscarrière, maar degradatie zou een flinke smet op zijn loopbaan zijn.

Van Zijl zag de laatste 4 competitiewedstrijden verloren gaan en is met TGG afgedaald tot de voorlaatste positie in de 3e klasse B. “Het is aardig op, bij mij in ieder geval”, vertelt de controlerende middenvelder, die volgend seizoen assistent wordt van hoofdtrainer Ricardo Aguado. “Het lukt niet meer zoals ik wil. Ik merk gewoon dat ik teveel last heb na een wedstrijd. Zeker met al die doordeweekse wedstrijden. Vaak start ik eigenlijk al met nog pijntjes van het duel van een paar dagen daarvoor. En dat ouderwetse, keiharde kunstgras van ons maakt het er inderdaad ook niet beter op.”

De huidige selectie van TGG is eigenlijk iets te oud, maar verdient het niet om onderin te bungelen, vindt de routinier, die met heel wat generatiegenoten in het veld staat: “We voetballen niet heel slecht, maar hebben momenteel in balbezit moeite om de aanvallers goed te bereiken. Daarnaast krijgen we iedere week teveel doelpunten tegen en dat zijn vaak persoonlijke fouten.”

Zwaar programma
Een ding is zeker: er komen nog belangrijke weken aan op deze manier. “We gaan er met z’n allen alles aan doen in ieder geval”, komt Van Zijl met een cliché. Met Trinitas, Gilze en Vlijmense Boys treft TGG de komende speelronden wel de nummers 4, 3 en 2 van de ranglijst. Niet lang daarna volgt ook nog koploper Engelen. “Ja, dat worden geen makkelijke wedstrijden”, lacht de Bosschenaar. “Maar vertrouwen heb ik nog zeker. Als ik dat niet meer heb, stap ik het veld niet meer op.”

Foto: Gerald van Zanten