Elf vragen aan… Roy de Vaan

NIEUWKUIJK – Hij voetbalt alweer een jaar of vijf bij Nieuwkuijk en is inmiddels niet meer uit het elftal weg te denken. Zijn loopvermogen en tomeloze inzet zijn de voornaamste wapens van Roy de Vaan en dit seizoen koppelt hij dat zelfs aan rendement. De ‘witte Keniaan’, zoals hij liefkozend door zijn medespelers wordt genoemd, slaat geen derde helft over en beantwoordde deze week onze bekende vragen.

Naam: Roy de Vaan.
Geboren: 17 juni 1994 in Vlijmen.
Club(s): Nu Nieuwkuijk, maar ik ben begonnen bij Vlijmense Boys en na een jaartje heb ik – vanaf m’n 6e tot aan m’n 22e – altijd bij RKDVC gevoetbald.
Positie: Rechts- of linksbuiten of ergens op het middenveld.
Dagelijks leven: Ik woon sinds een jaar of 7 in Vlijmen, daarvoor altijd in Drunen. Ik werk bij Ludec, een afbouwbedrijf, ben getrouwd en mijn hobby’s zijn leuke dingen doen met m’n gezin en vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik heb een goede inzet en wil altijd winnen. Mijn zwakste punt is dat ik te weinig scoor.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras. Bij Nieuwkuijk hebben we ook niks anders.
 3. Kleur voetbalschoenen: Maakt me niet heel veel uit. Ik heb zelf meestal zwarte.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het nieuwe tenue van Nieuwkuijk en het sportpark ook dat van ons zelf. Klein, maar fijn en altijd gezellig in de kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het eerste jaar bij de senioren bij RKDVC. Ik ging over naar het eerste en we werden gelijk kampioen, waardoor we naar de 2e klasse gingen. Het jaar daarvoor hadden we met de A1 ook al de dubbel gewonnen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het veel te snel weer degraderen uit de 2e klasse.
 7. Opvallendste teamgenoot: Jorg van Oijen kwam ooit over van Haarsteeg naar RKDVC. Ik had nog nooit iemand gezien die zo sterk aan de bal was en zo makkelijk scoorde.
 8. Voetbalhumor: Genoeg anekdotes, maar ik kan er niet zo eentje opnoemen die er echt uit springt.
 9. Wat wil je nog bereiken: Hopelijk blijven we lang in deze competitie, met de mooie derby’s die we nu hebben.
 10. Beste speler uit de regio: Dorus Elshout, uit ons eigen team. Dat is denk ik een van de beste backs uit onze competitie. Niet kapot te krijgen, ook al gaat ie elke zaterdag op stap tot het gaatje.
 11. Opvallendste regioclub: Vlijmense Boys doet het goed dit jaar. Ze hebben een hele goede selectie.
Foto’s: Arjan van Dongen