Tweede elftalspeler plotseling topscorer

DEN BOSCH – Met hun hattricks waren Giovanni Librizzi (met Wilhelmina tegen Jan van Arckel) en Jelmer Toonen (met Hedel tegen Wadenoijen) bíjna de weektopscorers. Karma Sando Tsang is namelijk degene die afgelopen weken de allermeeste doelpunten produceerde. De speler van BLC 2 deed de laatste 20 minuten mee bij de hoofdmacht en produceerde daarin liefst 4 treffers.

“Karma is een jongen die al bijna z’n hele leven bij BLC voetbalt”, vertelt trotse trainer Danny Otterloo. “Hij wordt in augustus 27 en zit ieder seizoen wel een paar keer op de bank bij het eerste. Vanaf de winterstop gaat hij nagenoeg iedere week mee en krijg ie ook nog best vaak speelminuten.” Een maand geleden, tegen GVV’63, was Sando Tsang al goed voor een wereldgoal. “In de kruising van buiten de zestien, maar de scheidsrechter had niet gezien dat ie over de lijn was”, aldus Otterloo. “Nu maakte hij binnen vijf minuten een hattrick en in de laatste minuut ook nog de 11-0. Prachtig voor hem, al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat Sparta’30 helemaal op was.”

Strijd om eretitel
Het waren de eerste seizoenstreffers voor Sando Tsang, dus de BLC’er speelt geen rol in de strijd om de topscorerskroon. Verschillende andere, meer bekende namen maken allemaal nog wel kans op die eretitel. In de top van de regionale topscorerslijst wisten afgelopen weekend álle goalgetters te scoren. Dennis Knuiman maakte er weer eentje bij, maar Bjorn van Bijnen, Frenk Schaap én Mats Steenbekkers kwamen desondanks toch weer iets dichterbij.

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 25-04
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 20 +1
Bjorn van Bijnen Vlijmense Boys 18 +2
Teun de Bresser Emplina 17 +1
Frenk Schaap Nivo Sparta 17 +2
Mats Steenbekkers Alem 16 +2
Wesley Meeuwsen CHC 16 +1

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2021-2022.

Foto: Gerald van Zanten