Elf vragen aan… Davy Deckers

ROSMALEN – Hij was een tijd geblesseerd, maar is er de laatste weken weer bij. Davy Deckers hoopt zijn doelpunten weer te gaan maken voor RKKSV Kruisstraat. Net als in zijn ‘hoogtijdagen’, toen hij zijn club met bovenstaande halve omhaal het kampioenschap bezorgde.

Naam: Davy Deckers.
Geboren: 15 juli 1991 in Den Bosch.
Club(s): Momenteel speler van RKKSV. Bij de senioren zijn mijn vorige clubs FC Engelen en Emplina. In de jeugd heb ik gevoetbald bij Emplina en TGG.
Positie: Ik kan voorin op alle posities wel uit de voeten.
Dagelijks leven: Woonachtig in De Groote Wielen in Rosmalen, ik werk in de IT en naast het zelf voetballen ben ik ook nog jeugdtrainer bij FC Den Bosch O15.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is toch wel dat ik makkelijk een goaltje kan maken zonder heel veel moeite ervoor te doen. Zwak is een lastige, maar als je het aan mijn teamgenoten mag vragen, dan zullen zeker zeggen mijn verdedigende kwaliteiten…
 2. Kunst- of natuurgras: Een goed natuurgrasveld is natuurlijk het fijnst. Maar als het veld in de winter slechter wordt, dan is een kunstgrasveld een goed alternatief.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dat maakt me eigenlijk niet veel uit. Meestal pak ik de nieuwste Adidas-schoenen die er op dat moment zijn.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van RKKSV natuurlijk. En het mooiste sportpark in de omgeving is toch wel dat van Emplina.
 5. Mooiste voetbalmoment: De wedstrijd tegen OSC’45, in 2017, die we met 1-1 gelijkspeelden. Daardoor haalden we met RKKSV het kampioenschap van de 5e klasse binnen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat ik bijna 2,5 jaar aan de kant heb gestaan met blessures. Eerst een evenwichtsstoornis en daarna een scheurtje in m’n enkel.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat zijn toch wel Kenji Heijmans en Jimmy Hogenbosch. Kenji is gewoon de clown uit het elftal. Druk, altijd gespannen voor een wedstrijd en loopt altijd te kutten. Jimmy presteert het gewoon om altijd, maar dan ook áltijd, net op tijd te zijn bij een wedstrijd.
 8. Voetbalhumor: Ik weet eigenlijk niet of ik het voetbalhumor kan noemen. Maar een paar jaar geleden, toen Bertie van Balsfoort nog trainer van de Kruisstraat was, deed hij – bij de nood aan de man – regelmatig mee op de training. Bertie werd op een gegeven moment ingespeeld en ik dacht: ja, fuck it, die gaat onderuit. Dus ik ren er op af, om een sliding in te zetten of ieder geval die bal af te pakken, maar de beentjes waren iets te ver open, waardoor ik een panna kreeg. Ik ben gelijk doorgelopen naar de kleedkamers en heb m’n spullen gepakt en ben naar huis gegaan…
 9. Wat wil je nog bereiken: Gewoon een normaal seizoen voetballen, zonder te stoppen voor corona of blessures. Ik denk dat iedereen dat momenteel wel wil. Het elke keer stopzetten van de competitie of in groepjes te moeten trainen, daar zit gewoon niemand meer op te wachten.
 10. Beste speler uit de regio: Dan ga ik toch voor Sjors van Zoggel, die bij ons speelt.
 11. Opvallendste regioclub: FC Engelen en een Emplina toch wel. Hoe zij, met veelal eigen jongens, de laatste jaren goed presteren in de competitie waarin ze spelen, echt knap. Daarin kun je alleen maar complimenten geven richting de jeugdopleiding.
Foto (omhaal): Gonnie Helfrich

Geef een antwoord