Weekendoverzicht: dubbelslag voor Vlijmen

DEN BOSCH – Opnieuw zijn we in onze regio verwend met opmerkelijke uitslagen. Zo was BLC weer op schot, maakte Avanti’31 er 9 en vernederde Hedel de koploper in eigen huis met een 7-klapper. Laten we ze weer allemaal doornemen.

In het zaterdagvoetbal speelde Nivo Sparta in Leusden met 4-4 gelijk tegen Roda’46. Dankzij de Bosschenaren bij Nivo – Dennis van Meurs, Martijn de Wildt, Thomas van der Horst en Daan Schreuders – werd een 3-1 achterstand nog omgezet in een 3-4 voorsprong, maar het werd dus nog gelijk. BLC was tegelijkertijd opnieuw op schot. Na de 11-0 tegen het Sparta’30 van Bosschenaar Peter Burg, werd het nu tegen de Tilburgse studenten van TSVV Merlijn 0-8. Niels Nagtzaam (2), Niek van Helvoort (2), Jori van den Berk (2), Jori Pallada en Luca Gielis waren trefzeker. Op sportpark Noord scoorden Max Thorn en Fouad Arbib, maar OSC’45 verloor met 2-5 van FC Tilburg.

Familie Vugts
Door naar de zondag, waar in de 1e klasse C Nemelaer de familie Vugts dankte. Na de knappe zege bij koploper HVCH werd nu bij nummer 3 FC Eindhoven amateurs gewonnen met 2-3. Joeri Vugts scoorde twee keer en z’n neefje Pieter zorgde voor de winnende treffer.

Koningstrio
In 2F heeft Emplina de kleine titelkansen die het nog had om zeep geholpen. Ondanks een doelpunt van Olav van Boxtel was koploper Volharding met 1-3 te sterk. Tegen nummer 2 SVSSS pakte Helvoirt knap een punt. Door een doelpunt van Rico de Laat werd het 1-1. CHC won opnieuw; Olympia’18 werd met 1-3 opzij gezet dankzij goals van het koningstrio Wesley Meeuwsen, Younes Hadouir en Mouad Hassan. Onderin hebben Real Lunet en EVVC geen punten kunnen pakken. EVVC verloor van DAW Schaijk (3-1, doelpunt Falko van der Rijt) en voor Real Lunet scoorden Shuremy Felomina en Daniel Kengawe, maar het ging wel met 3-2 onderuit tegen Heeswijk.

Dubbel blij
Vlijmense Boys maakte, in de 3e klasse B, opnieuw geen fout. Good old Wesley Paymans zorgde ervoor dat er bij TGG met 0-1 werd gewonnen. Ian Storchart maakte Vlijmen in dubbel opzicht blij, want door zíjn late treffer won RKDVC met 0-1 bij FC Engelen. Daardoor is het verschil nu 4 punten. Haarsteeg won in eigen huis met 4-2 van BVV. Voor Haarsteeg scoorden Daan Sleutjes (2), Lars Habraken en Ruben Achten, namens BVV waren dat Frenzo de Brouwer en Mikey Bertrums. Nieuwkuijk won de strijd om plek 9 van ZIGO (3-1), door treffers van Brent de Wijs, Dorus Elshout en Sven Janssen.

Monsterscore Avanti
Het was ook weer een prima weekend voor RKSV Schijndel. De lijstaanvoerder van de 3e klasse C won zelf, dankzij Stan Guns, met 1-0 van BMC en zag achtervolger Zwaluw VFC opnieuw verliezen. Martin de Laat scoorde, maar het Alemse topscorersduo Mart van Boxtel (2) en Mats Steenbekkers zorgde voor een verrassende 1-3 zege. Margriet, dat volgende week tegen Schijndel speelt, is de nieuwe nummer 2 – na een 2-0 zege op Nooit Gedacht. De voorsprong van Schijndel is liefst 6 punten.

Avanti’31 zette deze week de grootste zege neer. Op bezoek bij RKTVC werd het niet minder dan 0-9. De doelpuntenmakers waren Teun Kuijpers (2), Roel Kappen (2), Luc van de Hurk, Jelle Brus, Mees van der Heijden, Jelle Verhoeven en Toon van der Heijden. Den Dungen had het ook niet lastig met FC Schadewijk. Twee treffers van Lex van den Biggelaar en een van Joep Kaarsgaren waren genoeg voor 3-0.

Volgende week kampioen?
Nulandia (4G) had in Maurik een eenvoudige middag. Het werd tegen MEC’07 0-6 dankzij Teun van de Donk (2), Mark Ruijssenaar (2), Geert Korsten en Gijs Kerkhof. Achtervolger Elshout, die volgende week naar Nuland komt, kwam tegen Wilhelmina niet verder dan 0-0. VCB is nu weer de nieuwe nummer 2, na een 0-2 zege bij Boxtel.

RKKSV speelde met 3-3 gelijk tegen Buren. Het kwam door Dani Hanegraaf (2) en Sjors van Zoggel drie keer op voorsprong, maar gaf hem telkens uit handen. Jan van Arckel won in eigen huis met 4-1 van BZS dankzij twee goals van Nick van Velzen en een van Thom de Looijer en Koen de Wit. Het wisselvallige Maliskamp verloor op bezoek bij Teisterbanders met 1-0.

Koploper geslacht
Hedel beleeft een matig seizoen, maar heeft een geweldige week achter de rug. Vorige week werd al (met 4-0) van runner-up Wadenoijen gewonnen en nu won de vijfdeklasser op bezoek bij koploper DESO met liefst 0-7. Sander van Wijnen was goed voor een hattrick, Jelmer Toonen maakte er twee en ook Harm Scheij en Jason Geurtz pikten hun doelpunt mee. RKVSC ging tegen Maaskantse Boys met 6-1 onderuit. Mark Hendriks redde de eer.

Kelderkraker onbeslist
De wedstrijd van de week tussen SCG’18 en ODC leverde geen winnaar op. Sjoerd van Lokven zette ODC net na de rust op 0-1 en de bezoekers leken de zeer belangrijke punten mee te nemen, maar het duel eindigde in 1-1. Rody van Gaal maakte er vlak voor tijd nog 1-1 van. Voor beide ploegen verandert er nagenoeg niets op de ranglijst. SCG blijft 11e en ODC stijgt naar de 12e plaats.

In het zaalvoetbal verloren zowel FCK/De Hommel (6-4 van HV/Veerhuys) als ZVS/Bodelflex (7-4 van CFM/Transito). DZV/Van den Biggelaar won wel, met 2-1 van het hoog geplaatste Bristol Team.

Volgende week opnieuw de nodige derby’s en toppers: Alem – DSC, Avanti’31 – Zwaluw VFC, BMC – SCG’18, Margriet – Schijndel, Jan van Arckel – RKKSV en Nulandia – SC Elshout.

Foto’s: Gerald van Zanten