Elf vragen aan… Henri Wolfs

DEN BOSCH – Met pijn in zijn hart besloot Henri Wolfs enkele jaren terug te vertrekken bij OSC’45. Zijn club was op sterven na dood en dus ging hij verder bij TGG, waar het vlammetje nog wél brandde. Komende zomer komt alles – met de fusie tussen beide clubs – weer samen voor de oud-keeper, die tegenwoordig zijn bijdrage levert in de staf. Wolfs keert terug aan het Wielsem en beantwoordt vandaag onze 11 vragen.

Naam: Henri Wolfs.
Geboren: 9 december 1971.
Clubs : Ik heb altijd bij OSC’45 gespeeld, bijna 400 wedstrijden in het eerste, en tussendoor twee jaar bij RKJVV gekeept. Daarna in de staf bij OSC verder gegaan. Sinds drie jaar ben ik nu bij TGG.
Positie: Altijd keeper geweest, nu bij TGG assistent- en keeperstrainer.
Dagelijks leven: Al 23 jaar getrouwd met Patricia en we hebben twee kinderen; Sharona van 25 en Youri van 22. Ik werk al 22 jaar als chauffeur vloerlegger bij Van Berkel Vloeren in Heesch.

 1. Sterkste/zwakste punt: Als keeper was ik sterk in het 1 tegen 1-duel. Mijn zwakke punt was dat ik niet tegen mijn verlies kon. En dat reageerde ik dan wel eens af in de kleedkamer of tegen de scheidrechter.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst natuurgras en dan lekker nat, ideaal voor een keeper.
 3. Kleur voetbalschoenen: Altijd zwarte Copa’s.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik ben een keer bij Nuenen geweest. Dat is wel een heel mooi sportpark. Het mooiste tenue is toch wel dat van dat ploegje uit Amsterdam.
 5. Mooiste voetbalmoment: De beslissingswedstrijd met OSC tegen FC Drunen in 2012. Wij moesten winnen en Drunen had genoeg aan een gelijkspel. Het was 0-0 en in de 12e minuut van de blessuretijd maakte Kim Niewold alsnog 1-0 voor ons. Toen ging toch wel iedereen uit zijn dak en werd er heel lang gefeest.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik ben ook een paar keer gedegradeerd met OSC. Dat is toch wel altijd klote.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat kan er maar een zijn en dat is Arda Havar. Die jongen is zo gek als een deur en kan geen minuut stil zijn. Hij is altijd aanwezig, je hoort hem al van afstand aankomen, en na de wedstrijd altijd de DJ in de kantine.
 8. Voetbalhumor: De weekendjes weg aan het einde van het seizoen zijn altijd drie dagen lachen en feesten. We waren een keer met OSC in Maastricht toen ik met Wesley van Rijn, Maickel van Acker en Roy Verhallen in een kroeg binnenkwam, waar voor 1.000 jaar bajes binnen stond. We dachten: waar zijn we nou beland? Maar we rolden er om 4 uur ‘s nachts uit en hadden de gezelligste avond gehad. Alleen maar Hollandse muziek en polonaises.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop nog lang gezond te blijven en dat we voortaan de competities gewoon kunnen uitvoetballen.
 10. Beste speler uit de regio: Dan ga ik toch voor Kevin de Jong. Ik heb er nog zelf mee gevoetbald en nu zijn we weer samen bij TGG. Echt een goede speler.
 11. Opvallendste regioclub: De nieuwe fusieclub, in het nieuwe seizoen. TGG en OSC’45 gaan samen en als ik zie hoe de voorbereidingen gaan, met mensen van OSC en TGG samen in verschillende commissies, dan denk ik dat er een mooie club gaat komen. Een nieuwe naam, nieuwe clubkleuren, nieuw embleem en het sportpark in Orthen wordt helemaal vernieuwd. Het wordt misschien niet de grootste club van Den Bosch, maar ik weet zeker wel de gezelligste.
Foto’s: Jean-Marc van der Els | Jeroen Savelkouls

Geef een antwoord