Weekendoverzicht: bierdouche na rode kaart

DEN BOSCH – Met Nulandia hebben we de eerste regiokampioen binnen. De tweede, in de vorm van Schijndel, kan volgende week zondag volgen en ook Vlijmense Boys en FC Engelen blijven elkaar in de nek hijgen. Verder werd TGG dit weekend gestaakt, na een rode kaart voor Roy Netten, en schoot Bas Vos DSC naar derbywinst.

We beginnen ons weekendoverzicht met nog twee midweekse wedstrijden. Op dinsdagavond verloor OSC’45 kansloos met 6-0 van de amateurtak van Willem II en Nulandia won donderdag de vooruitgeschoven wedstrijd bij RKKSV met 0-2 door doelpunten van Tomas de Laat en Gijs Kerkhof. Vrijdagavond sloot FC Den Bosch de competitie af met een 1-1 gelijkspel tegen Helmond Sport.

Nog altijd op zoek
In het zaterdagvoetbal verloor Nivo Sparta van titelkandidaat HSV Zuidvogels. Het werd 1-3 en Dennis van Meurs – nog altijd op zoek naar een nieuwe club – vond het net. BLC blijft trefzeker de laatste weken. Afgelopen zaterdag werd er weer met 5-1 van BZC’14 gewonnen. Niels Nagtzaam en Piet Vollebergh waren twee keer trefzeker, Jelmer ter Avest scoorde er eentje. OSC verloor opnieuw, met 3-0 van FC Drunen.

In het zondagvoetbal speelde OJC Rosmalen met 0-0 gelijk bij Moerse Boys en Nemelaer deelde ook de punten. Dankzij goals van Giel van de Ven en Joeri Vugts werd het 2-2 tegen EFC.

Ruime zege CHC
In de 2e klasse F zet CHC haar goede serie door. Dit keer werd het 4-0 tegen mede-subtopper DAW Schaijk door Mouad Hassan, Mounir Hadouir, Wesley Meeuwsen en Younes Hadouir. Emplina lijkt langs alles te grijpen dit seizoen, want tegen SVSSS werd met 1-0 verloren. Onderin kwamen de regioploegen allemaal niet verder dan een gelijkspel. Helvoirt deed dat op bezoek bij Volkel (1-1 dankzij Koen van Asseldonk) en die score stond ook bij Real Lunet – Vianen Vooruit op het bord (goal Enes Sonay). EVVC speelde met 2-2 gelijk tegen Heeswijk. Bart van Griensven en de teruggekeerde René van Santvoort tekenden voor de treffers.

Bierdouche
Vlijmense Boys en FC Engelen deden in 3B hun plicht. Daar is ie weer; natuurlijk was het weer Bjorn van Bijnen die met een hattrick voor de 3-1 zege van Vlijmen op Waspik zorgde. Engelen had geen enkele moeite met ZIGO. Het won dankzij Yasin Uluman, Marijn van Rijswijk, Dylan Domingues en Quinten Vorstenbosch met 0-4. De nummer 3, Gilze, speelde thuis tegen TGG, maar die pot haalde het einde niet. Na 73 minuten spelen kreeg routinier Roy Netten (bij een 3-1 achterstand) rood en snel daarna volgde een bierdouche van Gilze-supporters, waarna de wedstrijd gestaakt werd. Marciano Bouleij had voor TGG (dat al sinds eind maart wacht op punten) gescoord.

Haarsteeg ging tegen Trinitas Oisterwijk met 2-1 onderuit en Nieuwkuijk beleefde een makkelijke middag bij BVV. Het werd door Brent de Wijs (2), Milan van Esch en Mitchel Fitters 0-4. RKDVC kwam tot slot niet in actie tegen TSV Gudok, omdat afgelopen nacht twee leden van de club zijn verongelukt.

Debutant matchwinner
In de 3e klasse C nadert Schijndel, na een 1-2 zege op concurrent Margriet, met rasse scheden de titel. Het verschil met de Ossenaren is nu 9 punten, met nog 5 duels te gaan. Omdat Avanti’31 en Zwaluw VFC 1-1 speelden tegen elkaar (Julius Emmanuel en Teun Kuijpers), kan Schijndel al donderdag – thuis tegen FC Schadewijk – de titel pakken. Het is dan wel afhankelijk van de nodige andere uitslagen. Op eigen kracht zou het volgende week zondag tegen Den Dungen moeten kunnen. In Oss wisten overigens Thomas van Liempd en debutant Jesper Schuurmans te scoren.

Ook Den Dungen en Nooit Gedacht kwamen niet verder dan een gelijkspel. Den Dungen speelde 0-0 bij DVG en ODC – Nooit Gedacht werd 1-1 (doelpunten Levi Schuurmans en een eigen treffer van de Geffenaren). BMC werkte de bal eveneens in het eigen doel en daardoor won SCG’18 de kelderkraker met 1-2. Arman Gadzijev (SCG) en Thijs Govers (BMC) waren goed voor de eerste twee goals.

Grote feesttent
Nulandia is eindelijk kampioen geworden. Na een overtuigende 5-0 zege op concurrent Elshout kon het feest in de grote tent beginnen. Geert Korsten opende de score, waarna Stef van der Donk, Rik Korsten, Teun van der Donk en Gijs Kerkhof het handvol doelpunten compleet maakten. Ook in 4G: Jan van Arckel won in eigen huis met 2-0 van RKKSV, dankzij Brian van der Steen en Melle Goesten, en Maliskamp had geen moeite met MEC’07. Het won met 5-0 door Jasper van Schijndel (2), Jeffrey Giebels, Don Martens en Wessel Peltzer. Boxtel verloor met 3-0 van Buren.

In de 5e klasse B won Hedel door Jelmer Toonen en Mike van ‘t Zand met 2-1 van SCZ. Verder verloor FCK/De Hommel vrijdag in het zaalvoetbal met 3-7 van Hovocubo, maar zondagavond won het met 10-8 van Volendam. Daardoor is deelname aan de play-offs om het landskampioenschap eindelijk veiliggesteld. ZVS/Bodemflex had te weinig spelers en speelde daardoor niet tegen ZVV Eindhoven, maar DZV/Van de Biggelaar kwam wél in actie en het won met 6-3 van ZVG/Cagemax 2.

Geen primeur
Onze wedstrijd van de week was de derby Alem – DSC. De thuisploeg ging op jacht naar de primeur van twee keer winnen van DSC in een seizoen, maar de bezoekers wilden de goede resultaten tegen ploegen uit het linkerrijtje voortzetten. Alem leidde bij de rust met 1-0 (goal Mats Steenbekkers), DSC-topscorer Roy van Beurden maakte de 1-1, maar Luuk Steenbekkers zette Alem een kwartier voor tijd weer op voorsprong, maar in de laatste tien minuten stond Bas Vos op. De routinier scoort dit seizoen opvallend weinig, maar zorgde er met z’n derde en vierde treffer van deze competitie wel voor dat DSC alsnog de derby wist te winnen.

Komende week hebben we een vrijwel volledig dubbel programma. Het eerstvolgende overzicht volgt donderdag laat op de avond, aangezien dins- en donderdag nagenoeg iedereen in actie komt. Zo is er onder meer de topper tussen BLC en koploper GVV’63, Helvoirt ontvangt CHC, Nieuwkuijk en Haarsteeg spelen weer eens een Naessens-derby, TGG en BVV een Bossche clash, Avanti’31 gaat naar Nooit Gedacht en we hebben ook nog Boxtel tegen Maliskamp.