16-jarige op doel kan BVV niet redden

DEN BOSCH – BVV verkeert in zwaar weer. Derde van onderen in de 3e klasse B en de laatste vijf wedstrijden werden verloren. Zondag was Nieuwkuijk op sportpark De Vliert met 0-4 te sterk. Rafael Nijholt, de opvallende keeper van de Bosschenaren, vond dat jammer. “Maar voor de rest ging m’n debuut best goed.”

16 jaar is Nijholt nog maar. Normaal keept hij op zaterdag zijn wedstrijden bij de JO16-1 (foto), uitkomend in de 2e klasse, met tegenstanders als FC De Rakt JO16-1 en FC Engelen JO16-2. “En op zondag doe ik soms mee bij het tweede”, vertelt hij na afloop van de nederlaag. “Vandaag dus voor het eerst bij het eerste. De keeper (Dani Pennings, red.) had iets met z’n hand en die van O19 moest werken, volgens mij. Omdat ik elke week meetrain en goede inzet vertoon, ben ik zo ongeveer gekozen. Ze hebben nog maar één keeper bij het eerste. Eerst twee, maar Hakan (Buyuk, overgekomen van RKDVC, red.) is halverwege gestopt.”

Genoten
Nijholt heeft altijd bij BVV gekeept. “Al mijn hele leven”, zegt de goedlachse Bosschenaar. “Gelukkig heb ik geen blunders gemaakt. Het was leuk om bij het eerste op doel te staan, ik heb er echt van genoten.” Het zou zomaar kunnen dat zijn optreden in de hoofdmacht niet eenmalig was. Donderdag wacht voor BVV 1 alweer de belangrijke uitwedstrijd tegen degradatieconcurrent TGG. “Of ik dan weer keep? Dat is nog even afwachten. Ik hoop het wel, want volgens mij is Dani nog steeds geblesseerd. Het wordt dus ik of de keeper van O19. Die van O17 trainen meestal niet veel mee met hogere teams.”

Het keepersprobleem bij de Bossche derdeklasser is een mooie gelegenheid voor het jonge talent om ervaring op te doen. Wanneer de 4 HAVO-scholier op het Rodenborch College de vaste eerste keeper denkt te zijn? “Ik hoop zo snel mogelijk, haha. Maar realistisch gezien over een jaartje of twee ofzo. Ik verwacht dat we volgend jaar minimaal drie keepers voor de selectie hebben. Nee, ik hoor daar niet bij. Ik ga waarschijnlijk naar O19 of O17. Mijn tijd komt hopelijk nog wel.”