Geen salaris, wel nieuwe club voor Kaya

VLIJMEN – Chiara Kaya is volgend seizoen hoofdtrainster in de topklasse van het vrouwenvoetbal. De 26-jarige Vlijmense is momenteel nog werkzaam in Friesland, maar keert terug naar haar geboortegrond en gaat aan de slag als eindverantwoordelijke op het een na hoogste niveau.

Kaya, dochter van oud-prof en huidig trainer Ömer, timmert al jaren aan de weg als voetbalcoach. Ze was onder meer werkzaam bij OJC Rosmalen, FC Eindhoven en in Amerika. Momenteel is ze trainster van SC Heerenveen MO16 en daarnaast assistent bij het eerste elftal van de Friese club, die voorlaatste staat in de vrouwen eredivisie. “Ik heb daar echt een goede jaar gehad en ben blij dat ik die kans heb gekregen”, vertelt Kaya aan 073voetbal. “De samenwerking met de andere trainers is super. Omdat we een gevarieerde staf hebben, klikt het juist zo goed. Jammer dat we daar niet langer van hebben kunnen genieten.”

Voor niets aan het werk
Graag was Kaya langer gebleven in het noorden van het land. “Maar helaas is er financieel van alles aan de hand bij de vrouwen van Heerenveen. Het gaat zelfs zo ver dat salarissen niet betaald kunnen worden. We zijn al anderhalve maand voor niets aan het werk.”

Reden genoeg voor Kaya om terug te gaan naar haar vertrouwde regio: “Aan het einde van deze maand keer ik terug naar het mooie Brabant en vanaf juni start ik als hoofdtrainer bij het Arnhemse Eldenia, wat actief is in de Topklasse. De klasse onder de eredivisie, het hoogste landelijke amateurniveau. Ik voelde me thuis tijdens het gesprek en heb zin om de uitdaging aan te gaan. We gaan er een mooi seizoen van maken.”

Foto: Ann Mor