‘Winnen we die, dan zijn we er wel’

DEN BOSCH – Het begint een beetje een eentonig verhaal te worden, maar ook deze week kunnen we er niet meer van maken dan dat Björn van Bijnen de topscorer van de speelronde is geworden. De pas een maand 19-jarige spits van Vlijmense Boys nam in de wedstrijd tegen Waspik (3-1 winst) de volledige productie op zich en was daarmee de enige regiospeler die drie doelpunten mocht bijschrijven.

Van Bijnen is ook meteen de nieuwe koploper van ons regionale topscorersklassement. Hij heeft één keer vaker raak geprikt dan Dennis Knuiman, die niet tot scoren kwam. “Ze gaan er makkelijk in de laatste tijd”, lacht hij wanneer we hem er op aanspreken. “Maar daar ben ik ook spits voor natuurlijk”, volgt diplomatiek. “Telt de nacompetitie trouwens ook mee voor de topscorerslijst?”

Titel dichtbij
Waar Knuiman zich met OJC richt op de nacompetitie, is Vlijmense Boys – mede dankzij de doelpuntenregen van de jonge Vlijmenaar – hard op weg naar de titel in de 3e klasse B. “Die komt nu wel dichtbij, met een voorsprong van 4 punten. Over twee weken spelen we nog wel tegen Engelen, inderdaad. Maar eerst donderdag nog de lastigste, denk ik, uit naar Trinitas. En zondag nog een derby tegen RKDVC. Het begint nou dus echt spannend te worden. Mochten we die twee winnen, dan geloof ik wel dat we er zijn. Engelen en Trinitas komen elkaar ook nog tegen trouwens, dus er kan echt nog van alles gebeuren.”

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 9 mei
Bjorn van Bijnen Vlijmense Boys 21 +3
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 20
Mats Steenbekkers Alem 18 +1
Wesley Meeuwsen CHC 18 +1
Teun de Bresser Emplina 17
Frenk Schaap Nivo Sparta 17

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2021-2022.

Foto: Arjan van Dongen