Midweekoverzicht: lichtinstallatie spelbreker

DEN BOSCH – Het was ons de doordeweekse voetbalavond wel. De nagenoeg volledige speelronde zorgde voor knotsgekke uitslagen, verrassende nederlagen van koplopers en wedstrijden die in extremis werden beslist. We zetten, zoals u inmiddels gewend bent, alles op een rijtje.

Eerst nog even terug naar afgelopen dinsdag. Toen kwamen de zaterdagclubs al in actie en alle regioploegen verloren nipt. Hoewel Iain Brands er twee maakte en ook Jordi Ruijsch scoorde, ging Nivo Sparta onderuit tegen kelderploeg SVL (4-3). BLC speelde de topper tegen GVV’63 en verloor die met 1-2. Het Bossche doelpunt kwam van Piet Vollebergh, die later ook nog rood kreeg. BLC blijft koploper, maar moet die nu positie wel delen met de ploeg uit Gameren. OSC’45 was tegen de zaterdagtak van Margriet dicht bij een punt. Door doelpunten van Henk Stuiver en Max Thorn stond het 2-2, maar de bezoekers wonnen in de slotfase alsnog.

Familie Vugts
Op donderdag volgde dus een vrijwel volledig programma. We beginnen in Haaren, waar Nemelaer geen moeite had met Alverna. Dankzij opnieuw de familie Vugts (net als vorige keer tegen FC Eindhoven: Joeri twee keer en Pieter één doelpunt) werd het 3-0.

In 2F blijft CHC koploper in de derde periode, na een 0-2 zege in en tegen Helvoirt. Kenny van den Heuvel en Younes Hadouir tekenden voor de goals. Ook Emplina boekte een belangrijke zege op Prinses Irene. Dankzij twee treffers van Thijs Engelbart én twee van Teun de Bresser werd het 4-1 tegen de ploeg van oud Emplina-trainer Erik Meulendijk. In de kelder pakte EVVC een punt tegen Volkel (2-2, Roel Bouwens en Max van Wanrooij), maar Real Lunet ging met liefst 5-0 onderuit tegen hekkensluiter Venhorst.

Koplopers onderuit
Het was niet de dag van de koplopers in de 3e klasse B. Zowel Vlijmense Boys als FC Engelen ging onderuit. Vlijmen deed dat tegen het sterke Trinitas Oisterwijk (2-1, doelpunt Djemal Arikan) en Engelen bij TSV Gudok (4-3, Yasin Uluman, Dylan Domingues en Marijn van Rijswijk). RKDVC pakte belangrijke punten op bezoek bij Waspik. Het werd dankzij Ian Storchart en Jan Bullens 1-2. Nieuwkuijk is na de 5-2 zege in de derby tegen Haarsteeg geklommen naar de 5e plek. Het is daarmee voorlopig ‘best of the rest’ en tevens de koploper in de derde periode. Voor Nieuwkuijk scoorden Rick van Buul, Brent de Wijs, John van Dommelen, Roy de Vaan en Mitchel Fitters. Maikel Kivits was twee keer de doelpuntenmaker voor Haarsteeg.

Geen aanvallers
Ook in 3C kwam de koploper niet tot winst. Schijndel mist heel veel aanvallers, kwam vroeg met 0-2 achter en was achteraf ‘blij’ met het 2-2 gelijkspel tegen FC Schadewijk. Thomas Kastelijn en gelegenheidsspits Thomas-Jan van Raaij vonden het net. BMC kon Schijndel niet helpen tegen Margriet. De Ossenaren waren duidelijk met 0-3 te sterk in Berlicum. Avanti’31 had aan twee doelpunten in de eerste vijf minuten – van Luc van de Hurk en Geert van Heeswijk – genoeg voor een 0-2 zege op Nooit Gedacht.

Winst op concurrent
Zwaluw VFC haalde met 7-0 uit tegen RKTVC. Tommy Kreté en Martin de Laat tekenden voor twee treffers, Mathijs Bezem, Quinten van Haaren en Ruben Taks waren ieder goed voor een treffer. Den Dungen won met 3-2 van DSC, dankzij goals van Remco Kersten, Loek van Grinsven en een eigen doelpunt. Namens DSC scoorden Gerd-Jan Hooijmans en Roy van Beurden. Alem – ODC eindigde in 0-0, dus de Boxtelse ploeg heeft er weer een puntje bij. SCG’18 deed onderin nog betere zaken. Koen Wissing en zijn mannen boekten tegen concurrent DVG een 2-1 zege, dankzij Jordi van Lijssel en Rody van Gaal.

Geen licht
Buren en Jan van Arckel (4e klasse G) waren al snel klaar. Vlak voordat de tweede helft begon begaf de lichtinstallatie het en dus moeten de Jantjes nog een keer terug – met een 1-0 achterstand op zak. Een bizarre slotfase was er bij Boxtel tegen Maliskamp. De gasten, die eerder door Jasper van Schijndel op 1-1 kwamen, scoorden via Kilian van Schijndel vlak voor tijd de 1-2. In de extra tijd waren het daarna alsnog Tim Hulskens en David Iwuchukwu die Boxtel naar de 3-2 zege schoten. Owen Kemps had zijn club op 1-0 gezet. Wilhelmina won dankzij treffers van Thomas Netten en Rick Heesakkers met 0-2 van BZS en hoopt nog voor de periode te kunnen gaan.

In de 5e klasse B won Hedel moeizaam, met 1-2, van hekkensluiter OKSV. Mike van ‘t Zand en (in de slotminuut) Tim Quik zorgden voor de drie punten. Ook in Hedel hopen ze nog op een periodetoetje. RKVSC ging in de derby tegen HRC’14 met 3-0 onderuit en is naarstig op zoek naar nieuwe spelers om ook volgend seizoen weer met een standaardteam te kunnen uitkomen.

Spannende weken
De wedstrijd van de week was TGG – BVV, een belangrijk duel in de onderste regionen van de competitie. Het begin was voor de routiniers: de thuisploeg kwam op 1-0 door Kevin van Zijl, waarna BVV via Paolo Figuero Barbosa op 1-1 kwam. Tegen de rust zette Walid Johri, met een bekeken schot, de Donken-ploeg weer op voorsprong en 2-1 bleek uiteindelijk ook de eindstand. TGG wipt door deze zeer belangrijke zege over Baardwijk heen en komt op gelijke hoogte met BVV. Het worden nog spannende weken, onderin de 3e klasse B.

We denderen gewoon door. Komend weekend weer een volledig programma, met o.a.: Helvoirt – EVVC, FC Engelen – TGG, RKDVC – Vlijmense Boys, Avanti’31 – ODC, Den Dungen – Schijndel, DSC – BMC en Nulandia – Jan van Arckel. Graag tot dan!