Nieuwkuijkse fashion boy zet nieuwe trend

NIEUWKUIJK – Met een 5-2 overwinning op buurman Haarsteeg werd donderdagavond de kroon gezet op de ‘fashion week’ bij RKVV Nieuwkuijk. De derdeklasser is niet alleen de nieuwe nummer 5 van de competitie, het heeft de periodetitel binnen handbereik én er kon met een grote smile een statement richting de concurrent worden afgegeven.

Joey Philipsen, de ‘man achter de mutsjes’, legt het verhaal achter de opvallende groepsfoto maar wat graag uit: “Uit bij Haarsteeg, waar ik twintig jaar heb gevoetbald, had ik zo’n mutsje op en toen kreeg ik van iedereen daar te horen: ‘doe dat condoompje op je hoofd eens af, joh’. Bij Nieuwkuijk word ik vanaf die tijd de ‘fashion boy’ genoemd. Op een zatte Jagerbomb-avond, net voor de derby, zeiden er een paar van ons team: ‘bestel eens een aantal van die mutsjes, zodat we er allemaal eentje hebben’. Zo is fashion week Nieuwkuijk dus tot stand gekomen.”

In stijl afsluiten
Haarsteger Philipsen, pas sinds de zomer van 2020 niet meer in dienst van de plaatselijke voetbalvereniging, geniet bij zijn nieuwe club: “We hebben een mooie groep, die overal voor in is. Een goud team ook, wat altijd voor elkaar klaar staat en voor elkaar knokt. Beterschap trouwens aan onze Woody, Dorus Elshout. Bij hem, mijn back-tandem, is tijdens de wedstrijd een stukje bot afgebroken en zijn enkelbandjes zijn afgescheurd.”

De fashion boys uit Kuijk willen nu vooral graag het seizoen afsluiten in stijl. “Met een periode dus”, knikt Philipsen instemmend. “En met deze derbywinst op zak komen we ook nog steviger bovenaan te staan in de Willy Naessens Derby Cup. Dat opent voor ons misschien wel de deur tot de Milaan fashion week, wie zal het zeggen. Bij Haarsteeg lopen ze gewoon achter in de mode.”