Elf vragen aan… Dave Treuren

HAARSTEEG – Ooit begonnen in Haarsteeg 3, maar al jaren niet meer weg te denken uit de basis van het eerste. Hoewel zijn familie opvallend genoeg bij Vlijmense Boys actief is, voetbalt Dave Treuren al zijn hele carrière aan de Priemsteeg. De harde werker, die altijd volop in de strijd gaat, is een van de sterkhouders van de derdeklasser. Vandaag komt hij aan het woord in onze wekelijkse rubriek.

Naam: Dave Treuren.
Geboren: 7 december 1993 in Vlijmen. 
Club(s): Maar één club, v.v. Haarsteeg natuurlijk.
Positie: Linksvoor.
Dagelijks leven: Ik woon in Haarsteeg en word betaald als tegelzetter, wat ik graag doe. Ik ben een half jaar geleden ook trotse peetoom geworden van Juul van den Oever, onthoud die naam.

 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk is mijn doorzettingsvermogen en snelheid, zwak mijn overzicht. Ik moet wat meer over de bal heen kijken.
 2. Kunst- of natuurgras: Bij Haarsteeg beschikken we over twee kunstgrasvelden, maar toch kies ik ervoor om op natuurgras te spelen. Er is niks lekkerder dan glijden op nat gras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Nike Tiempo, met natuurlijk een tintje blauw van de club.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Onze eigen shirtjes, mooi blauw met wit, prachtig. Daarnaast heeft voor mij OJC Rosmalen het mooiste sportpark. Veel velden, met een ouderwetse kantine, mooi man.
 5. Mooiste voetbalmoment: Mijn debuut in het eerste en in dat jaar werd ik ook meteen speler van het jaar.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Nacompetitie spelen voor degradatie, dat hoopt niemand ooit mee te maken lijkt me.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dan ga ik toch voor Gijs Douma. Voor de wedstrijd heeft hij er al een wedstrijd op zitten met schaken. Wat een kerel.
 8. Voetbalhumor: Er kwam ooit iemand optreden in de kantine en na een paar nummers werd hij met een rugbytackle van het podium af gehaald.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop ooit promotie naar de 2e klasse mee te mogen maken. We gaan steeds beter voetballen, dus hopelijk gaat het niet lang meer duren.
 10. Beste speler uit de regio: Honderd procent Sebastiaan van Bakel, legend! Nu speler van FC Den Bosch, maar op jonge leeftijd doorgebroken bij Haarsteeg. Zijn acties en goals, heerlijk om zo iemand in je team te hebben.
 11. Opvallendste regioclub: Vlijmen doet het dit jaar goed, die pakken veel punten. Zelf hebben we op zich wel een mooi en relaxt seizoen gehad. We staan al even veilig en voetballen nergens meer voor, dus nu spelen we met veel jeugd. Die moeten volgend jaar toch doorstromen, omdat er een paar gaan stoppen. Nee, ik zelf nog niet. Denk dat ik nog een seizoen doorga.
Foto: Arjan van Dongen

Geef een antwoord