Elf vragen aan… Jelle Scholts

DEN BOSCH – Voorheen was hij de linksback met fluwelen techniek en trap van OJC Rosmalen. Tegenwoordig staat Jelle Scholts met twee vingers in z’n neus centraal achterin te voetballen bij Roda Boys. De wat flegmatiek ogende Rosmalenaar legt de ballen links en rechts neer waar hij wil, maar grijpt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk wel naast de titel.

Naam: Jelle Scholts.
Geboren: 19 oktober 1992 in ’s-Hertogenbosch.
Club(s): RKVV Maliskamp, Willem II, OJC Rosmalen en nu Roda Boys.
Positie: Centrale verdediger.
Dagelijks leven: Ik woon sinds begin dit jaar in Rosmalen, samen met mijn vriendin Valerie en zoontje Moah.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkte punt is het overzicht en mijn passing. Zwak is mijn startsnelheid.
 2. Kunst- of natuurgras: Toch wel kunstgras. Ik ben echt iemand die houdt van lekker positiespel en de bal rond laten gaan en dat kan toch het beste – op ons niveau – op kunstgras. Helaas speel ik tegenwoordig in de 2e klasse, waar de (natuurgras)velden echt heel slecht zijn. Al is het hoofd- en trainingsveld van Roda Boys tegenwoordig wel echt top.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb niet echt een voorkeur, heb met alle kleuren wel gespeeld. Als de schoenen maar fijn zitten. Ik heb momenteel één paar zwarte en één paar neon groene schoenen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het thuistenue van Maliskamp is het mooiste natuurlijk. Waar het allemaal begon. OJC blijft toch wel echt het mooiste sportpark uit de regio, maar in het verleden ben ik ook bij clubs geweest die misschien nog mooier zijn, zoals bijvoorbeeld Kozakken Boys en De Treffers.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met OJC Rosmalen in de hoofdklasse, waarin ik ook uitgeroepen werd tot Talent van het Jaar. En de toernooien met Willem II bij Ajax en in het buitenland. Maar bijvoorbeeld ook de wedstrijd tegen Sparta in de KNVB beker met OJC, waarin ik scoorde, maar helaas ook met een rode kaart het veld moest verlaten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik brak mijn scheenbeen in mijn een na laatste seizoen bij OJC en ben daarna nooit meer echt op mijn oude niveau teruggekomen, vind ik zelf.
 7. Opvallendste teamgenoot: Lastig, hier kan ik er wel een paar van opnoemen. Jesse Dibbets staat toch wel bovenaan, maar Kay Huygens en Rik van den Broek kunnen er ook wat van.
 8. Voetbalhumor: We zijn meerdere keren op teamweekend geweest, onder meer naar Mallorca, waarbij de meest gekke dingen gebeurden. Bijvoorbeeld dat ‘iemand’ bij iemand anders op het balkon had gekakt. Dat werd overigens ook gedaan door iemand in mijn Willem II-tijd. En een veel voorkomende grap is tijgerbalsem in iemands onderbroek. Of kleren in de vriezer stoppen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Naast promoveren met Roda Boys – we hoopten op het kampioenschap, maar inmiddels gaan we voor succes in de nacompetitie – nog een aantal jaar genieten van het spelletje en gewoon lol hebben met elkaar.
 10. Beste speler uit de regio: Wij hebben momenteel echt een hele goed keeper, genaamd Jamil Kools. Helaas gaat hij ons volgend jaar verlaten, maar dat is echt een topkeeper, die veel hoger kan spelen dan dat hij nu doet. En natuurlijk onze kersverse aanwinst Sam van Doremalen. Sampo kan verdedigen als de beste en zoekt altijd de voetballende oplossing.
 11. Opvallendste regioclub: Dan toch wel mijn oude club OJC Rosmalen. Heel knap dat ze nu nacompetitie gaan spelen voor promotie naar de derde divisie. Mag ook wel met zo’n cappie, Tom Wijkmans.
Foto: Gerald van Zanten