Liever blijven scoren dan naar de IKEA

SCHIJNDEL – Met vier treffers in de wedstrijd tegen BMC (6-0) is Geert van Heeswijk regiotopscorer van deze week geworden. De lange aanvaller van Avanti’31 wordt in oktober 34, maar is nog lang niet klaar met voetballen. “Anders moet ik dadelijk elke zondag mee naar de IKEA.”

Zeventien heeft Van Heeswijk er deze competitie inmiddels in liggen. Avanti sprokkelde er 52 punten mee bij elkaar. Of dat genoeg is voor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse, weten we maandag aan het einde van de middag. “Als we winnen zijn we de hoogste op de ranglijst én pakken we de derde periode. Maar als we verliezen, kan het ook zijn dat we niks hebben, als Zwaluw en Den Dungen drie punten pakken.”

Avanti heeft een klein trauma overgehouden aan het einde van de eerste periode van dit seizoen. “Toen  moesten we ook winnen, van Margriet”, weet Van Heeswijk nog goed. “Ik maakte in de 92e minuut de 2-1, maar het werd een minuut later alsnog 2-2…” SCG’18 speelt maandag nergens meer voor. “Maar ze zullen ons hem niet zomaar geven, dus we moeten vol aan de bak. We gaan het niet weer weggeven.”

Vriendelijk verzocht
3e of 2e klasse, Van Heeswijk is er na de zomer sowieso nog bij. “Ik ben vriendelijk verzocht om nog een jaartje door te gaan”, lacht de clubman, die tot vorig jaar ook als jeugdtrainer actief was bij Avanti. Getuige zijn doelpuntenproductie kunnen ze hem ook helemaal niet missen. “Gelukkig niet”, aldus het lijdend voorwerp. “Anders moet ik dadelijk elke zondag mee naar de IKEA. We scouten tegenwoordig zelfs internationaal (doelend op Carlos Miguel Ferreira Lopes, Avanti’s nieuwe aanwinst uit Portugal, red.). Op zoek naar een nieuwe spits, zodat ik onderhand kan stoppen”, houdt Van Heeswijk zijn lolbroek aan.

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 30 mei
Bjorn van Bijnen Vlijmense Boys 24
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 22 +1
Teun de Bresser Emplina 20
Joeri Vugts Nemelaer 20 +3
Mats Steenbekkers Alem 19
Wesley Meeuwsen CHC 19

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2021-2022.

Foto: Geert van Heeswijk