Elf vragen aan… Jean-Claude van Aanholt

DEN BOSCH – Via de jeugd van Vitesse en FC Den Bosch en de eerste elftallen van Blauw Geel’38 en OJC Rosmalen kwam Jean-Claude van Aanholt vorig jaar zomer terecht bij het ambitieuze CHC. Kampioen worden lukte er niet, maar via de nacompetitie is promoveren naar de 1e klasse nog steeds mogelijk. Vandaag de Bosschenaar met Antilliaanse roots aan het woord in onze wekelijkse rubriek.

Naam: Jean-Claude van Aanholt.
Geboren: 9 december 1999 in Den Bosch.
Club(s): Dit seizoen CHC, maar ik ben begonnen bij TGG en heb daarna gevoetbald bij Wilhelmina, Vitesse, FC Den Bosch, Blauw Geel’38 en OJC Rosmalen.
Positie: Rechtsback, maar ik kan en sta overal in de verdediging.
Dagelijks leven: Ik woon in Den Bosch, al heel mijn leven, en zit nog op school, doe de opleiding social work. In mijn vrije tijd doe ik rustig wat met vrienden of kijk ik een serie.

 1. Sterkste/zwakste punt: Het sterkst zijn mijn aanvallende krachten als back zijnde.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras, als dat tenminste goed wordt bijgehouden. Als dat niet zo is, heb ik geen problemen met kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dat maakt mij niet uit. Ik heb alle kleuren denk ik al gehad, haha.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Natuurlijk het sportpark van OJC. En de tenues van CHC zien er dit jaar ook goed uit, maar de mooiste blijven toch wel die van Vitesse natuurlijk.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het gevoel dat je elk jaar moet afwachten of je door bent naar het volgende jaar bij Vitesse. En dat je dan een belletje krijgt dat je door bent. Dan doet het wel wat met je.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt is wanneer je op een gegeven moment te horen krijgt dat je weg moet bij een profclub. Dat raakt je wel als speler.
 7. Opvallendste teamgenoot: Tim Rerimassie bij Blauw Geel. Die jongen spoort écht niet. Die ging zo vaak uit in een week en stuurde dan altijd filmpjes in de groepsapp, waarop teamgenoten antwoordden met: “Alweer?!” Maar hij voerde zijn taken wel goed uit op het veld.
 8. Voetbalhumor: Toen ik bij Blauw Geel kwam, was het weer de eerste keer na een paar jaar dat ik bij een amateurclub speelde. We verloren toen van Urk in de beker met 0-1, terwijl we echt moesten winnen. Dus na de wedstrijd was ik boos en liep ik gelijk door naar de auto, naar huis. Toen ik dinsdag weer op het trainingsveld stond, kwam de trainer naar me toe. Hij zei dat het normaal was dat we ook na verlies gewoon naar de kantine gingen met z’n allen, om wat te drinken en van alles. Vanaf toen werd er zeker wel wat meer gezopen dan normaal.
 9. Wat wil je nog bereiken: Een droomclub heb ik niet echt meer. Het is meer dat ik weer op m’n oude niveau terug wil komen en dan het hoogst haalbare eruit wil halen.
 10. Beste speler uit de regio: Don Bolsius. Ik heb met hem bij FC Den Bosch samen gespeeld. Die jongen heeft bijna alles wat een aanvaller nodig heeft. Mentaliteit, techniek, snelheid. Als hij de bal had, kon ik wel altijd genieten.
 11. Opvallendste regioclub: OJC Rosmalen doet het dit seizoen heel goed, zag ik. Wij zelf waren zeker goed begonnen, maar hebben het een paar keer zelf weggeven. Dat is wel jammer. Gelukkig hebben we alsnog de periode gepakt en gaan we volgende week nacompetitie spelen.
Foto: Thijs Meeuwsen