Elf vragen aan… Koen van Engeland

SCHIJNDEL – Tot zijn verdriet nam Koen van Engeland bij de laatste reguliere thuiswedstrijd afscheid als speler van Avanti’31. Hij is pas 30 jaar, maar door fysieke ongemakken niet meer in staat om het geliefde spelletje mee te spelen. Wel blijft de voormalige nummer 10 in een andere rol betrokken bij het eerste elftal. Maar eerst beantwoordt hij nog even onze ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Koen van Engeland.
Geboren: In Schijndel, op 1 januari 1992.
Club(s): Al vanaf m’n 5e jaar bij Avanti’31.
Positie: Nummer 10 natuurlijk.
Dagelijks leven: Ik woon al heel m’n leven in Schijndel, sinds februari van dit jaar samen met mijn vriendin Jessy. Ik werk in de afbouwsector, als systeemplafond monteur.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is toch wel mijn slimheid en oplettendheid. Vooral in de zestien, met een schwalbe, haha. Of er als eerste bijzitten als de keeper hem los laat, bijvoorbeeld. Mijn zwakste punt is onrecht. Ik pakte daardoor veel gele kaarten, omdat ik weer eens teveel praatte tegen de scheids.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras natuurlijk. Niks ruikt lekkerder dan gewoon nat gras. Ik heb ook ooit een zware blessure opgelopen op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Geen voorkeur, als het maar Adidas was.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het van avanti 31 natuurlijk. En nu helemaal met onze vernieuwde tribune en kleedlokalen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dan denk ik toch de wedstijd tegen Den Dungen, in mei 2017. Ik had niet eens verwacht dat ik toen in de basis zou beginnen. We moesten winnen om nacompetitie te ontlopen en ik kopte er binnen 20 minuten twee binnen, op exact dezelfde wijze. Uiteindelijk wonnen we met 5-2.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn dieptepunt dacht ik, met een kruisbandoperatie, al een paar jaar geleden te hebben gehad. Maar aan het begin van dit jaar heb ik een hernia opgelopen, waar ik inmiddels aan ben geopereerd. Nu moest ik helaas echt stoppen met voetbal.
 7. Opvallendste teamgenoot: Toon van der Heijden. Die jongen is wel zó gedreven op het veld en ook zeker op de training. Een voorbeeld: als we standaardsituaties trainen, dan loopt ie iedereen net zo hard omver als in een wedstijd. Maar hij heeft wel altijd de bal.
 8. Voetbalhumor: Nou, ik hou altijd wel van gezelligheid in de kantine. En als het dan wat later is, heb ik ook nog wel eens de microfoon in m’n hand.
 9. Wat wil je nog bereiken: Dit seizoen nog via de nacompetitie promoveren. Verder blijf ik bij de groep, omdat ik volgend seizoen assistent word van onze hoofdtrainer Stephan Hesemans.
 10. Beste speler uit de regio: Den Dungen-aanvoerder Loek van Grinsven. Hij oogt wat nonchalant, maar kan zo lekker kort draaien en het balletje aan z’n voeten houden.
 11. Opvallendste regioclub: Dan ga ik toch gewoon voor mijn eigen team, Avanti’31. Met de kleine selectie die wij hebben dit seizoen, en dan nu op plek 2, dat is gewoon goed. En we maken zeker nog kans op promotie via de nacompetitie. Ik ben benieuwd!
Foto: Piet van Vorstenbosch