Zaimi en Maric kiezen voor Nivo Sparta

DEN BOSCH/ZALTBOMMEL – Nivo Sparta heeft er twee nieuwe, creatieve en aanvallend ingestelde spelers uit de 073-regio bij. Tonni Maric en Ilias Zaimi komen de gelederen van de zaterdag eersteklasser versterken.

Zaimi sprak met meerdere clubs, maar kiest ervoor om komend seizoen in Zaltbommel te gaan voetballen. De 29-jarige buitenspeler speelde eerder bij FC Den Bosch, OJC Rosmalen, JVC Cuijk, AFC en Achilles Veen. Afgelopen seizoen kwam hij met het Gorinchemse GVV Unitas uit in de derde divisie.

Maric (22) heeft een minder lang cv. De aanvallende middenvelder, met een fraaie trap, komt over van OJC Rosmalen, waar hij voornamelijk actief was in het Onder 23-elftal en een paar keer inviel bij het eerste elftal.

Meer transfers
Eerder versterkte Nivo Sparta zich al met Bram Nijhoff, Wessel Hijman (beiden OJC Rosmalen) en Sjors Maas (Almkerk). Het ziet deze zomer onder meer Tom Stupers, Thomas van der Horst (allebei terug naar Emplina), Martijn de Wildt (terug naar BLC), Rob Goesten (zou WNC worden, maar gaat nu naar Roda Boys) en de stoppende Dennis van Meurs vertrekken.

Tinus naar RKC
Nivo moet wel op zoek naar een nieuwe keeperstrainer. Bart Tinus, die sinds februari zijn werkzaamheden in Zaltbommel combineerde met die bij RKC Waalwijk, heeft aangegeven definitief voor de eredivisionist te kiezen. Tinus gaat fulltime aan de slag in Waalwijk. Samen met Rein Baart krijgt hij alle RKC-keepers onder zijn hoede.

Foto: Marco Oomen