Meerdere aderlatingen voor SCG’18

SINT MICHIELSGESTEL – Het last-minute vertrek van doelman Dennis Schoenmaker naar Nemelaer betekende de volgende tegenslag die SCG’18 moet slikken. De toch al niet al te brede selectie werd deze zomer immers sowieso al uitgekleed.

Ritchie van Ooijen verlaat sportpark Zegenwerp voor Emplina en Rick van Pinxten en Luuk van der Velden gaan er verder in een lager elftal. Rody van Gaal doet dat laatste ook, maar dan bij Irene. Daarnaast gaat Ricardo Betten een half jaar in het buitenland studeren en Dennis van Nistelrooij, die de laatste wedstrijden al niet meer meedeed, vertrekt naar Zwaluw VFC.

Het vertrek van Schoenmaker – die twee jaar geleden over kwam van RKSV Schijndel om het keepersprobleem in Sint Michielsgestel op te lossen – is de volgende aderlating voor SCG, dat wel Rens Schuurmans zag komen van Den Dungen. De nieuwe keepersvacature moet vanuit eigen gelederen worden ingevuld, aangezien de overschrijvingstermijn is verlopen. Er wordt intern ook gewerkt aan de opzet van een O23-elftal, dat de doorstroming naar de hoofdmacht moet gaan voeden. Aan John Meijs, de geroutineerde trainer die de Gestelnaren wisten te strikken, de taak om van de overgebleven spelers een waardige derdeklasser te formeren.

Foto: Gerald van Zanten